Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 26 november 2014

Killar nobbar misandriutbildning

I en artikel i Nyan kan vi läsa att killar inte vill utbilda sig som ledare för killgrupper och Fair sex-projektet. Något som den kvinnliga projektkoordinatorn och den kvinnliga projektledaren anser, och till och med vet, att behövs. Och eftersom de är tjejer så vet de ju bäst vad killar behöver, det vet de till och med bättre än killarna själva.
"Det viktigaste är att ungdomarna får diskutera det som är viktigt för dem i vardagen och det kan vara allt ifrån sex och kärlek till samhälle och politik, men den normkritiska aspekten i det hela är väldigt viktig"
Och som vanligt så gäller det att vara normkritisk. Och som vanligt när det gäller att vara normkritisk så är det de manliga normerna som skall ifrågasättas. Det här genustramset skjuter dock helt förbi målet eftersom man angriper mansnormerna när det man egentligen borde angripa är bristen på just manliga normer. För det är inget fel på manliga normer! Av den manliga befolkningen är det över 99% som lever upp till mansnormen och de är hyggliga medborgare och goda förebilder. Resten, alltså mindre än en procent, saknar dessa normer och det är dessa som faller igenom och blir socialt utslagna. Men för all del, fortsätt med normkritiken och angrip den stora majoriteten som består av hyggliga män men bli inte förvånade när andelen av socialt utslagna ökar trots all överväldigande genusvetenskap (läs misandri) ni så generöst överöser alla pojkar och män med.


"Tjegrupperna är regelbundet återkommande, men det är inte lika lätt att hålla liv i killgrupperna.
– Vi hade en förra året, men inte i år. Det är svårare att hitta manliga ledare. Manliga ledare söker sig oftare till "aktiva" fritidsaktiviteter såsom idrott eller brandkåren."


Hoppsan, här släppte man loss normkritiken och gav samtidigt utrymme för lite sexism. Att det är så typiskt killar att hålla på med fåniga saker som idrott eller, ve och fasa, gubbväldesaktiviteten nummer ett, brandkåren! Killar måste helt enkelt sluta att välja brandkåren, frågor på det?
"Det kan också vara så att det faktum att det är ett jämställdhetsfrämjande arbete som gör att killar inte är intresserade av att leda grupper"
Eller kanske är det precis tvärt om? Att de som hellre väljer medborgarbrandkåren gör det för att där råder jämställdhet? För att man inom brandkåren värderas utifrån sina kunskaper, oavsett om de är att breda smörgåsar och koka kaffe eller att backa tankbilar, och inte för det man har mellan benen?

Jag läste i ett kommentarsfält en ganska träffande kommentar, fritt citerat:
"När män kritiserar kvinnor är det sexism, när kvinnor kritiserar män är det jämställdhet"
Killar har behov precis som tjejer. Det kan vara allt från behov att tala om saker till att få en bekräftelse att de duger som de är. Så varför i helvete skulle de ens tänka tanken att ansluta sig till en grupp där de får höra att de är ett problem på grund av att de föddes som pojkar? Hur fan tänkte man då?





 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju .. förvånande?

Det fanns vissa antydningar till det här när jag gick i skolan på 80- och 90-talet, men så här illa var det aldrig.

Allvarligt talat, är det inte dags att återerövra ordet "jämställdhet" och återge det dess ursprungliga betydelse?

För att felcitera Tage Danielsson, "jämställdhet", är det något som gör att man jämt blir ställd?

(Ju mer jag hör om medborgarbrandkåren desto mer imponerad blir jag. Låter som ett utmärkt system.)

("Fair sex" dvs "the fair sex" dvs "det täcka könet"? Hur många av ungdomarna ser den kopplingen. Det blir väl ungefär som min underbare Tyskalärare som talade om "spinnsidan". )

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Kristian!
Ja man undrar ju vad det är för fel på det som förr kallades vanligt bondförnuft? För nu för tiden skall ju snart sagt allt utgå från politiskt korrekta värdegrunder.
Tack och lov är det fortfarande bondförnuftet som gäller inom frivilliga räddningstjänsten. För när det bokstavligen "brinner i knutarna" så är det precis förnuftet som skall råda. Det går helt enkelt inte att kvittera ett alarm med "ja, vi kommer nog men ni får vänta, vi saknar just nu en kvinnlig rökdykare för att kunna göra en jämställd utryckning"...