Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

torsdag 20 november 2014

Jaha, nu ger de sig på barnen på dagis också!

I en notis i dagens Nyan kan man läsa att Ida Gulbrandsen från Diskrimineringsbyrån i Uppsala föreläser under två dagar på Ålands Sjöfartsmuseum på temat ”Likabehandlingsarbete i barnomsorgen – hur gör vi?”
Syftet är att verka för jämställdheten inom barnomsorgen. Att pojkar diskrimineras i grundskolan är ingen hemlighet så man ställer sig lite undrande till varför ingen insats för jämställdhet görs där.
Men om man tittar lite närmare på den verksamhet Diskrimineringsbyrån i Uppsala (DU) bedriver så förstår man ju att det egentligen inte handlar om jämställdhet.

"DU arbetar utifrån ett intersektionellt, jämställdhetsintegrerat och normkritiskt perspektiv. Vi eftersträvar att vara tillgängliga och inkluderande".
Och det är när man läser detta på DU's hemsida som alla varningsklockor går igång. För med de tre orden "intersektionellt", "jämställdhetsintegrerat" och "normkritiskt" i samma mening är det uppenbart att det inte alls handlar om jämställdhet utan om att införa ett ideologiskt genustänk som även benämns feminism.

Vad det nu handlar om är alltså inte att göra barnomsorgen jämställd, det verkliga syftet är att redan i dagbarnvården cementera den diskriminering av pojkar som skolan står för idag. Kan man införa antipojkkulturen i förskolan och redan där göra pojkar till ett problem så har man ju lyckats rent intersektionellt. Normkritik sett ur ett genusperspektiv betyder kort sagt att kvinnan är normen, mannen är problemet. Och när normkritik utförs i praktiken så heter det att pojkar skall ta mindre plats, flickor skall ta för sig mera. Men man är samtidigt noga med att påtala för flickorna att de kommer att vara offer och förtryckta i hela sitt liv, för att könsmaktsordningen. Kort undran, var är normkritiken i att som en envis dåre vidhålla att det faktiskt skulle finnas en könsmaktsordning? Men det är klart, slår man in det här i skallen på en 5-åring så kommer myten om könsmaktsordningen att leva kvar hos denne, kanske så länge som ända upp i medelåldern.

Diskrimineringsbyrån i Uppsala har annars ett väldigt passande namn. För det genustänk de med statsmedel genomsyrar hela skolväsendet med är inget annat än pojkdiskriminering i den högre skolan...


Inga kommentarer: