Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 11 november 2014

Att vara feminist och rasifierad räckte inte, Soran Ismail är trots allt man!

Bakgrundsbruset på internet är högre än någonsin och det är ett antal skitstormar på gång. Knappt hade drevet som twittergamarna bedrivit mot Richard Herrey lagt sig före det var näste man för kölhalning.
I en twitterstorm utan dess like där mordhoten haglade pekades Marcus Birro ut som rasist.
Vad de båda herrarna hade gjort var att de öppet kritiserat islam för att vara våldsbejakande. Och det är näst intill dödssynd i vårt politiskt korrekta samhälle och i paritet med att visa sig offentlig klädd i nazistuniform och göra Hitlerhälsning. Minst. Samtidigt har det på andra sociala medier rasat en skitstorm mot en klädkedja. Orsak till ilskan är hur klädkedjan marknadsför sina jeans. I reklamen för pojkjeansen står nämligen en pojke bredbent och utstrålar självförtroende medan flickan i flickjeansreklamen står med fötterna ihop och ser mera tillbakadragen ut. Könsstereotypt och fördomsfullt anser upprörda föräldrar som nu använder de sociala medierna som skitfläktar för sin vrede. Att sedan dessa föräldrar inte alls har något emot att klä sina telningar i kläder som tillverkats av barnarbetare som jobbar under slavlika förhållanden tycks inte bekomma någon särskilt mycket...

Men vad var det då som hände Soran Ismail? Tja, kort sagt kan man säga att det var årets fotbollsgala som drabbade Soran. Kvällsposten rapporterar att komikern och programledaren Soran Ismail kom in på cykel och skämtade, med tanke på fjolårets bilbråk, om att det var den som Sjögran blivit erbjuden i samband med att Anders Svensson fick en bil av förbundet. Och då tog det hus i helsike, skämtet ansågs som respektlöst och många blev upprörda, så upprörda att man nu talar om att bojkotta nästa års fotbollsgala.

Nu kan man undra varför det var så förargligt att skämta om det. När Tony Rickardsson äntligen fick ta emot sitt Jerringpris gjorde Robert Gustafsson sitt legendariska "Tony Rickardsson-nummer" som han avslutade med "grattis då....ditt svin!" Och inte tog Tony illa upp för det, tvärtom. Har man äntligen vunnit ett så fint pris så har man råd att bjuda på sig själv vilket Tony också gjorde.

Men när det gäller fotboll så handlar det inte längre om sport. Fotboll har blivit en jämställdhetsfråga och inget man skämtar om längre. Och det borde Soran Ismail ha begripit. Det spelar ingen roll fast man är feminist och kan kalla sig rasifierad, att skämta om ett så allvarligt ämne är big no no, oavsett. Och speciellt om man dessutom är man, då ska man sitta ned på läktaren och hålla käften.

Man kan ju hoppas att hotet om bojkott blir verklighet. För då kan de som gillar fotboll och håller på med det för att de tycker att det är kul ha sin stora gala utan bråk och en bitter eftersmak. Och då kan fotbollsgalan handla om fotboll istället för jämställdhet och man kan säkert klämma in några skämt och driva med spelarna också utan att någon känner sig kränkt.
Och vanligt folk kan gå och se den fotboll de föredrar utan att behöva ha dåligt samvete för att det inte är jämställt om man gillar herrfotboll.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte lätt att göra något alls i det offentliga i dagens Sverige. Vad man än gör så är det alltid någon grupp i samhället som blir kränkt.
Lite kul är det dock att feministerna ger sig på en av deras anhängare och att de dessutom ger sig på en rasifierad.
Kan nog vara nyttigt att en som definierar sig som feminist får se vilken grupp av hatare dom är om man inte gör som dom vill..
Pelle2

Mellan Vassen Och Land sa...

Så är det Pelle2. Eller som jag skrev i ett annat kommentarsfält, att folk är så lättkränkta nu för tiden att de drabbas av jetlag när de ställer fram klockan till sommartid...