Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 13 maj 2015

Barn ska vara på dagis, så att det blir jämställt!

Förslaget till ny hemvårdslag har mötts av kritik. Och helt klart, det finns brister i förslaget, annat vore ju konstigt. Men den hårdaste kritiken lagförslaget möts av tycks vara att det ger föräldrar möjlighet att göra egna val. Och det vet vi ju alla, om människor tillåts göra egna val så faller hela den ideologiska tron på att jämställdhet skulle vara det samma som att alla gör lika val så att man får ett lika utfall. För allt annat är otänkbart, tänk om någon kan få fördelar och, vilket Gud förbjude, på andras bekostnad...
 
 

 
 
 
I programmet Rakt på i TV-kanalen Åland24 debatterade liberalen Ingrid Johansson lagförslaget med moderaten Petri Carlsson som har suttit med i arbetsgruppen som tagit fram lagförslaget. Och kritiken från Johansson är inte nådig, uppenbart har arbetsgruppen haft helt fel ingångsvärde när tanken med lagförslaget har varit att det är föräldrarna och inte politikerna som ska avgöra vad som är bäst för deras egna barn.
Efter att ha sett debatten kan man sammanfattningsvis beskriva det som att Carlsson står för den sakliga argumentationen medan Johansson står för den ideologiska övertygelsen, samt för raljerandet.
Johansson levererade en hel del ögonbrynshöjande argument men varningslamporna tändes en efter en i instrumentpanelen när hon redan inledningsvis gång på gång upprepade "jämställdhetsperspektivet". För måste man så ihållande förklara att det handlar om jämställdhetsperspektivet för att vanligt folk ska förstå så är det ju ganska uppenbart att det inte är jämställdhet man argumenterar för, det handlar om ideologin att alla ska välja lika för att få ett lika utfall och de som gör ett eget val skall på något sätt straffas för det.
 
Barn mår inte bra att vara hemma med sina föräldrar eftersom det inte finns forskning som styrker det. Nu sade inte Johansson så men hennes argument för att barn hellre ska vara på dagis medan föräldrarna jobbar var att det inte finns forskning som stöder uppfattningen att barn mår bra att få vara hemma med sina föräldrar. Carlsson gjorde dock en bra replik när han poängterade att det finns forskning som visar att barn inte har någon behållning av att vistas i grupp före de uppnår cirka tre års ålder och kan ta till sig det sociala sammanhanget och därför kan de lika bra vara hemma under den tiden, för det möjliggör att föräldrar gör egna val.
 
Johansson efterlyser också barnperspektivet men tycker ändå att det är viktigare att påtala jämställdhetsproblemet med att det är kvinnor (hon sade uttryckligen kvinnor) som förlorar på att vara hemma med barnen eftersom de tjänar mindre, får en lägre pension och riskerar att bli bidragsberoende när de blir gamla. Och det är väl det här som skaver, att kvinnor gör ett eget val och stannar hemma med sina barn. För det är absolut ingen som tvingar dem, vem skulle det vara? Beväpnade milisstyrkor? Eller är det åter igen det ideologiska patriarkatet som tvingar dem? Eller är det hus- och billånet, kostnaderna för segelbåt, sommarhus och semester i Thailand varje vinter som tvingar familjer att komma upp i en viss inkomst för att ha råd med sin levnadsstandard? Som jag sagt tidigare, ingen jävel tvingar någon att köpa segelbåt och har man en levnadsstandard som kräver en viss inkomst så är det helt och hållet ett eget val och det finns väl inget orimligt i att man också tar de konsekvenser valet innebär?.
 
Petri Carlsson har en ganska tydlig poäng när han påtalar att det är inte politikerna utan föräldrarna som ska avgöra vad som är bäst för deras barn. Responsen från Johansson blev att med härskarteknik raljera över Carlssons "kunskapsförakt" då denne tydligen inte anammat den feministiska forskningen. För det är ju uppenbart att det är den feministiska forskningen som skall ligga till grund för familjepolitiken, dessa ideologiska önsketänkanden måste ju vara så mycket bättre än all annan forskning som baserar sig på något trivialt och intetsägande som fakta!
 
Ingrid Johansson har i en insändare meddelat att hon kommer att ställa upp i höstens ankdammsparlamentsval. Och genom att presentera snömoset hon levererar som jämställdhet så finns det en uppenbar risk att hon kommer in.
 
Det känns aningen svårt att applicera ett politikerförakt på Petri Carlsson. Carlsson står för sina åsikter utan att ta hänsyn till om de ryms i åsiktskorridorens krav på politisk korrekthet. Exempel på det, Petri Carlsson ställde sig på skolungdomarnas sida och försvarade deras rätt att utöva satir när moralisterna och PK-eliten rasade över inslagen i en julfest, något som tredje statsmakten omedelbart sablade ned på ledarplats följande dag.
Vissa tycks ha svårt att möta Petri Carlsson i sak vilket den hatkampanj han tidigare i år utsattes för vittnar om.
Det är svårt att hitta nyhetsmaterial om händelsen men vad som tydligen retade Carlssons meningsmotståndare verkar bland annat ha varit hans inställning till droger och åsikter om jämställdhet.
Själv tillhör jag soffliggarpartiet men någon som Petri Carlsson skulle kunna vara rätt person att övertyga mig om att det är värt att utnyttja den medborgerliga rösträtten (inte skyldighet som vänstersinnade inbillar sig) och lägga min röst på Petri. Inte för att jag alltid håller med honom men en politiker som står för vad han säger och kan argumentera för sin sak på ett sakligt sätt är värd all respekt. Och utsätts man sedan för en sådan hatkampanj som i dennes fall så är det uppenbart att Petri tycks ha något viktigt att säga oss. Som tex det här med att folk alltid ska ha möjlighet att göra egna val. Sådant är värt dubbel respekt! Synd bara att man inte kan säga det samma om vissa av Petris partikamrater...
 
 


2 kommentarer:

Ester sa...

Det är ju precis det jag ogillar med modern feminism. Att de inte vill låta mig välja själv hur jag lever mitt liv.

Är det förresten nån som tror på att det fortfarande finns pensioner om trettio år?

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Ester! Självklart får du inte välja själv, om du och alla vi andra gör egna val så raseras hela den feministiska ideologin att alla ska göra lika val och så kan vi ju inte ha det?