Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

lördag 1 november 2014

Kultur är tydligen att ha rätt värdegrund

I en notis i Nyan kan vi läsa att Athena Farrokhzad kommer att hålla invigningstalet för Ålands Litteraturdagar 2015. Årets tema är flykt och vem skulle vara bättre skickad att hålla invigningstalet? Någon mera politisk korrekt än Athena Farrokhzad får man sannerligen leta efter, hen har ju inte mindre än tre offerkort att dra och är nog den mest förtryckta människa som går att uppbringa bland kultureliten. Hon är från morgon till kväll utsatt för en könsmaktsordning, för rasism och ansatt av homofober. Dessa har fullt upp med att förtrycka och hata Athena Farrokhzad så det råder ingen tvekan, är temat flykt så är det hen man skall anlita...

"Hennes kritikerrosade diktsamling Vitsvit blev Augustpris-nominerad ifjol, och många har hört hennes namn i samband med hennes uppmärksammade radioprogram Sommar i P1 2014.
Programmet hade en tydligt socialistisk, antirastistisk och feministisk agenda. Det bestod av dikter och akustiska versioner av punk- och revolutionslåtar, vilket provocerade lyssnare till den milda grad att programmet anmäldes 17 gånger."

Så kan man också se det, att folk blev provocerade av en tydligt socialistisk, antirasistisk och feministisk agenda. Tja, utifrån den värdegrund vissa har så var visst Stalin socialdemokrat också...
De som blev provocerade blev det för man ansåg radioprogrammet som synnerligen våldsförhärligande. För det råder ingen tvekan om att Athena Farrokhzad har ganska extrema åsikter. Och det är fråga om att ta till våld för att få igenom sina åsikter. Klassamhället skall bekämpas med våld, rasismen likaså. Och den radikalfeminism Athena Farrokhzad  står för anser att män är biologiska misstag som skall utrotas eftersom hon anser att SCUM-manifestet skall tolkas bokstavligt:

"Själv har jag några egna frågor till Turteatern: Varför försöker ni släta över SCUM:s politiska budskap genom att kalla manifestet för en parodi? Tror ni inte Solanas menade lika mycket allvar som Marx?"

Vidare tycks en allmän åsikt bland antirasister vara att rasifierade personer skall alltid lämnas tolkningsföreträde när rasism diskuteras och vi andra icke rasifierade skall backa tillbaka och hålla käften. Alla tycker inte att det vänsterpolitiska våldet är okej eller nåt fint och hedervärt, normalt funtade människor anser att våld är lika vidrigt oavsett vem som är förövaren och skulle knappast hålla med om att Stalin var socialdemokrat...

Men oavsett vilka åsikter man har eller hur extrema de uppfattas, hur kommer det sig att någon som anser att heterosexualitet som norm skall bekämpas (de flesta par lever i ett heterosexuellt förhållande, alltså utgör de paren en norm), att åsikter skall bedömas utifrån en persons hudfärg, sexuella läggning och kön och att lagar som gäller alla andra inte gäller dem själva på grund av deras innehav av offerkort kallas just feminist och att dessa åsikter skall anses vara legitima? Om feminism handlar om alla människors lika värde, varför skall då vissa typer människor bekämpas? Och om antirasism handlar om att alla människor skall ha samma rättigheter oavsett etnicitet, varför är det viktigt med rasifiering där man rangordnar människors åsikter efter deras hudfärg?

Att ha så här extrema åsikter som ändå anses legitima beror på att de extrema åsikterna skyddas och backas upp av tredje statsmakten, media. Eller för att vara exakt, de backas upp av tredje statsmaktens absoluta maktcentra, kultureliten. För det är kulturredaktionerna som sätter agendan för vilka åsikter vi vanliga dödliga skall ha eller inte ha. Kulturelitens värdegrunder skiljer sig markant från de värdegrunder vanliga människor har. Enligt kulturelitens värdegrund så är alla människor lika värda men bara till en viss gräns. Enligt deras värdegrunder så har alla rätt till en åsikt men bara till en viss gräns. Inget dramatiskt med det, i alla fall så länge gränsdragningen dras med hjälp av våra lagböcker. Men så är inte fallet längre, dessa gränser dras numera av kulturredaktörerna som pekar med hela handen på vilka åsikter vi vanliga döda får ha. Och när man inte kan ta hjälp av lagboken för att stoppa åsikter som inte passar i deras åsiktskorridor (löjligt ord på något som får flödet i en stentventil att likna syndafloden i jämförelse) så demoniserar man personer med obekväma åsikter, jämställdister får tillmälen som kvinnohatare, förtryckare eller Breivikare och man insinuerar att dessa också är rasister, djurplågare, våldtäktsmän och pedofiler. Men detta är fint hat som är skyddat och vitsordat av en statsmakt och alltså fullt legitimt, även om lagtexten säger något annat om den typen av angrepp på enskilda personer på grund av deras åsikter.
Tack vare dessa värdegrunder höjs ett så pass extremt och odemokratiskt parti som FI! ändå är till skyarna och partier som SD, Framstegspartiet eller Sannfinländarna trycks ned i skiten. De följer alla våra demokratiska spelregler men de tre sistnämnda har "fel" värdegrund och därför anser tredje statsmakten att demokratin inte skall omfatta dem.

Och därför kan personer med extrema åsikter och ett antal offerkort kalla sig förtryckta och med hjälp av tredje statsmakten själva utöva förtryck, ett förtryck de själva paradoxalt säger sig bekämpa...

Men tillbaka till Ålands Litteraturdagar. Personligen skulle jag gärna se Pär Ström, aktuell med boken Peruklubben inbjuden till litteraturdagarna. Om man nu vill se på flykt ur ett metaforiskt perspektiv, att litteraturen blir en tillflykt, så är Pär Ström absolut ett förstahandsval. Men nu har den arme Pär Ström fel värdegrunder. Han är ju för fan en vit man i medelåldern, han är en cisperson och lever i en kärnfamilj med fru och barn! Så helt uppenbarligen måste hans åsikter om jämställdhet vara helt förkastliga och han representerar könsmaktsordningen och är ondskan själv personifierad. En sådan slusk kan vi inte slösa våra skattepengar på! Då måste det vara mycket bättre att bjuda in någon som förordar slakt på män för våra skattepengar!


Inga kommentarer: