Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 11 november 2014

En loska misandri är aldrig fel

Nya Åland levererar! Dagens ledare avhandlar den fällande hovrättsdomen angående skadegörelse på  fornlämningar. Skuldfrågan är avgjord och det fornminnesskydd som hindrar markägare från att exploatera sin egen mark är skyddad i lag. Sedan kan man ju ha alla möjliga åsikter och moraliska värderingar om det är rimligt att markägare i decennier åläggs åtgärdsförbud på något som lagligen är deras men faktum kvarstår, lagen gäller för alla.

Att ledarskribenten är noga med att lagen gäller för alla råder ingen tvekan om. Och det råder heller ingen tvekan om att finns möjligheten att sprida misandri så hoppar man genast upp på bandvagnen!

"Det finns en lag, och den gäller även för den som med fadersmjölken fått höra andra sanningar."
Ja men visst, självklart är det så. Alla dåliga egenskaper en människa kan tänkas ha, oavsett om det är en markägare som gräver sönder fornfynd eller en mamma som slår sina barn fördärvade så beror det på fadersmjölken. För de goda egenskaperna, de får man genom modermjölken.

Signifikativt för ledarskribenten är att denne i snart sagt varje ledare slänger in propåer som ska påminna läsaren om att oavsett vad det handlar om så är det egentligen en könsfråga. Funkar det inte med att göra kvinnor till offer så funkar det med lite misandri som i dagens ledare.

Uppenbarligen är det viktigt att på ledarplats ständigt påminna oss om könsmaktsordningen. För om man inte gör det så glömmer vi bort att det faktiskt finns en sådan. För det är med vinklade sanningar som med snö, inget av dem är för evigt. Precis som vi glömmer snön som föll ifjol, den finns inte och därför påminns vi inte om den, så påminns vi inte heller om något annat om det inte faktiskt finns där för att påminna oss. Och så är det med den så kallade könsmaktsordningen. Den kan inte påvisas genom fakta, man måste helt enkelt tro på den och på det sättet ge den ett existensberättigande.

Det var viktigt för kommunismen i Sovjet och Östeuropa att ha en gigantisk propagandamaskin som hela tiden påminde folket om "den rätta läran". För hade man inte det så tänkte folk uppenbarligen själva och så kunde man inte ha det. Så det är ju en jävla tur att vi har Nya Åland som påminner oss om något som egentligen inte finns!

2 kommentarer:

Anonym sa...


Nya Åland jobbar i vilket fall hårt på att få sina manliga prenumeranter att säga upp sin prenumeration..
Vem fan har hört uttrycket fadersmjölk ?
Fast skribenten kanske ser en familj med HBTQ-människor framför sig där det är naturligt att pappa föder barn och ammar..
Pelle2

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Pelle2! Jag googlade lite och det finns män som gör hormonbehandling för att kunna amma. Förvisso ett ytterst marginellt fenomen men feministerna fick ju en sak till att yttra sig om i negativa termer...