Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

fredag 7 november 2014

Nej, jag är fan i mig inte feminist!

I dagens Nyan kan vi i krönikan läsa att det bara är puckon som inte är feminister och frågor på det?
Krönikören gör det hela lite motsägelsefullt eftersom denne (denne fungerar lika bra som hen!) påstår sig själv vara feminist men när man läser krönikan så undrar man ju vem som egentligen är puckot i församlingen. Det är dock smått imponerande att skribenten lyckats få in så mycket sexism, misandri och en del stereotypt könstänkande på en sketen enspaltare till krönika!

Att fylla en halv krönika med sexistiska utfall och komma undan med det genom att kalla det ironi går alltid bra om man är kvinna, eftersom kvinnor har både K-kortet och offerkortet de kan dra i nästan vilket läge som helst. Det går alldeles ypperligt att tex. kalla män ett biologiskt misstag som bör utrotas i ett SCUM-manifest och kalla det humor. Media kallar det till och med finkultur!
Men ponera att krönikörens manliga kollega skulle skriva en krönika om feta kärringar i för korta kjolar som på styrelsemötet ryker i luven på varandra för de kan inte enas om hyllan i kafferummet skall vara indigoblå eller blåbärsrisgrön. Och att meningarna skulle vara så delade att ärendet blev bordlagt och det bara för att kärringar saknar kompromissvilja. Vad hade reaktionerna blivit då? Hade någon tyckt att det hade varit roligt över huvud taget? Nej, den manlige krönikören hade fått utstått spott och spe och tillmälen som kvinnohatare och Breivikare (och för att göra den manliga krönikören till en fullständig paria hade man klämt till med rasist, djurplågare och pedofil också).
Eller fråga bloggaren Medborgare X vad som hände när denne speglade SCUM-manifestets budskap.
Den finkulturella humorn tolkades då som ett mordhot! Hat mot män är finkultur, när samma skit träffar fläkten som blåser åt andra hållet är det mordhot...

 "SJÄLVKLART är jag feminist! Jag är GIVETVIS för jämställdhet mellan män och kvinnor. Jag tycker ABSOLUT att pojkar och flickor ska ha samma rättigheter och förutsättningar. Jag tycker inte att det SPELAR NÅN ROLL om en människa står eller sitter när HEN kissar."
Jag är för jämställdhet men jag är sannerligen inte feminist. Av den enkla anledningen att jag är för jämställdhet. Jag tycker inte att ett kön ska diskrimineras genom lagstiftning om könskvoteringar.
Kvoterar man in någon på grund av dennes kön betyder det i praktiken att någon annan stängs ute på grund av dennes kön. Jag skiter i om feminister anser kvotering som absolut nödvändigt, det är fråga om diskriminering likt förbannat.
Och jag tycker att pojkar inte ska diskrimineras i skolan på grund av flummig genuspedagogik. En genuspedagogik som anser att flickor utgör normen för mottaglig och framgångsrik kunskapsförmedling i skolorna. Vilket betyder att pojkar utestängs från att studera på sina villkor.
Feminsiter tycker ju att såväl könskvotering som genuspedagogik är jäääättebra men de kan inte förklara hur det kan vara jämställt när män eller pojkar diskrimineras.

Feminister anser att stereotypa könsroller ska bekämpas. Varför skulle det ur ett genusperspektiv ha någon betydelse om en människa står eller sitter när denne kissar om inte syftet enbart är att bedöma könet på den kissande människan utifrån en förlegad könsnorm att män står upp och kvinnor sitter ned?
Har det ur ett genusperspektiv någon betydelse om en människa läser tidning från första sidan till sista eller tvärtom? Nej jag tänkte väl det.
Rullstolsbundna sitter alltid ned när de kissar men för dem spelar det en stor jävla roll för de kan inte annat. Så borde inte rullstolsbundna känna sig förminskade av att läsa krönikan, precis som feminister känner sig förminskade när forskare har kommit fram till att män är nästan lika våldsutsatta i sina nära relationer som kvinnor?


"Däremot tycker jag det finns allt för många puckon här i världen som HÖGLJUTT hävdar att de absolut inte är några rabiata feminister. För vad säger man med det?
Jaha, så du är ingen feminist du?
Du tycker att kvinnor är lägre stående varelser?
Att männen är härskarna, hämnarna, härförarna?
Att städning sitter i kvinnogenerna?
Att ynkliga, hamliga, barnsliga, otrevliga, översittare till män är ett ideal att eftersträva?
Vem är det då som är mest konstig? Du eller hon med silvertejpen under armarna?"


Okej, jag må vara ett pucko då men i så fall är feminister riktiga ärkepuckon! För det är ju feminister som förminskar alla kvinnor genom att hävda att männen är överordnade kvinnorna, att det skulle råda ett patriarkat och en samhällsstruktur med en könsmaktsordning. Få män hävdar att så skulle vara fallet, feminister går på med det från morgon till kväll. Det är feminister och endast feminister som predikar om männen som härskare, hämnare och härförare. Maktstrukturer kallas det visst och de finns precis överallt.
Senaste maktstrukturen är gatumaktsordningen. Eller var det läsmaktsordningen? Eller vänta, kanske var det snabbköpsmaktsordningen?

Män får ofta höra att de inte kan städa eller laga mat, inte av andra män utan av kvinnor, men ytterst få män tror ändå att det skulle sitta i generna. Feminister tror dock att det är något fel på mäns gener. Tror du mig inte, läs SCUM-manifestet...

Och vanliga hyggliga män, alltså cirka 99,5% av den manliga befolkningen tycker att översittare är såväl ynkliga, harmliga, barnsliga och otrevliga mobbare som bara förtjänar förakt. Och det oavsett kön. Feminister föraktar människor på grund av deras kön, inte för deras gärningar.

Dock tvivlar jag på att krönikören är en riktig feminist. Med tanke på att det är Fars dag på söndag borde en fredagskrönika, sett ur ett genusperspektiv, inledas så här:

Så här tweetar en riktig feminist till skillnad från vissa amatörkrönikörer!
Bilden är stulen från Toklandet

 
Men eftersom det också är flaggdag på söndag här i Finland kanske krönikören kan kompensera sina tillkortokommanden som god feminist genom att bränna en flagga eller två... 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Krönikören påstår som vanligt att feminism är detsamma som jämställdhet. Rent skitsnack säger jag precis som du. Allt feministerna gör och säger handlar om att gynna kvinnor på mäns bekostnad. Jag har aldrig hört någon feminist vilja göra något för oss män.
Pelle2

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Pelle2!

Det är ju feministerna som förtrycker kvinnor genom att förminska dem genom att hela tiden påtala att de är underordnade männen. Och genom att skrämma kvinnorna med att allt ont som kan tänkas drabba dem är egentligen männens fel.
Könsmaktsordning = feminism helt enkelt...