Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

måndag 16 mars 2015

Prinsessorna i åsiktskapillären

I dagens ledare i Nya Åland fördömer Jonas Bladh i skarpa ordalag de hot som framförts mot redaktör Nina Fellman. Och varje normalt funtad person kan inget annat än instämma i fördömandet, att hota någon i syfte att tysta dennes åsikter är aldrig acceptabelt och skall fördömas.
Men i övrigt lämnar Bladhs ledare mycket att önska och den självgodhet och det hyckleri som allt för tydligt framkommer gör det nästan pinsamt. Det är högt där uppe på den politiska korrekthetens piedestal och ännu högre blir det ju om man dessutom sitter på höga hästar. Därför kan man undra om det var på grund av syrebrist Jonas Bladh skriver att "Vi accepterar inte att en fri debatt förs där argument stöts och blöts mot varandra öppet och ärligt och sakligt"?
 
 
Fri debatt inte acceptabelt?

För det där menade väl Jonas ändå inte? Han måste väl ändå ha menat precis tvärtom? Att debatten skall vara fri, ärlig och saklig? Och det är här det blir problematiskt eftersom det är en chefredaktör i gammelmedia som uttalat sig, man vet helt enkelt inte om han bara hade lite otur när han tänkte så det blev galet eller om karln på fullaste allvar menar det han säger? För det här är PK-elitens ständiga dilemma, man är snabba att peka med hela handen vad man anser skall gälla, man säger åt andra vad de skall göra och tycka och sedan gör man precis tvärtom själva. Det man säger skall gälla alla andra men aldrig en själv. Och just gammelmedia är väl experter på att kväsa varje försök till fri, ärlig och saklig debatt. Genom att polarisera och stämpla meningsmotståndare i syfte att göra dem till paria har mediafolket, och även en stor del av politikerna, blivit prinsessor i åsiktskapillären.
Och det börjar bli synnerligen trångt där inne, det räcker att någon utanför tuben så mycket som harklar så skriker de i högan sky att någon jävel slängt en ärta på dem.

Det börjar bli jävligt trångt där inne, snart har ingenting plats....

Ha en åsikt om invandring som inte passar PK-eliten och du stämplas villkorslöst som rasist, homofob och kvinnohatare (och du är antagligen pedofil och djurplågare också).

Ha en åsikt om Pridefestivalen som inte passar PK-eliten och du stämplas villkorslöst som homofob, rasist och kvinnohatare (och du är antagligen pedofil och djurplågare också).

Ha en åsikt om feminism som inte passar PK-eliten och du stämplas villkorslöst som kvinnohatare, rasist, och homofob (och du är antagligen pedofil och djurplågare också).

Det är egentligen ganska enkelt, man är tvungen att välja. Antingen debatterar man fritt, ärligt och sakligt eller så väljer man att debatten är politiskt korrekt och håller sig i åsiktskapillären. Man kan helt enkelt inte välja båda, det är lika omöjligt som att skita femtumskorvar och spola ned dem i fyra tums rör, det bokstavligt talat skiter sig direkt!

"Vi accepterar inte att en överväldigande majoritet av hoten från dessa fega krakar riktar sig till kvinnor, och att hoten inte bara stinker av hat utan och av den värsta sortens sexism"
Självklart anser Jonas, som i en annan ledare satt en ära i att kalla sig PK, att en överväldigande majoritet av hoten riktar sig mot kvinnor. För i PK-elitens värld drabbas alltid kvinnor värst! Alltid! När män dör i arbetsplatsolyckor är det kvinnor som drabbas värst och insatser görs för att göra kvinnors arbetsmiljö säkrare. Här blev det dock problematiskt igen eftersom journalisternas egen facktidning Journalisten.se har publicerat en undersökning som visar att manliga journalister hotas i en något större omfattning än sina kvinnliga kollegor i branschen...men glöm för helvete inte vad Jonas sagt, kvinnor drabbas alltid värst!

Eftersom Jonas Bladh har valt att ansluta till PK-eliten (och dessutom valt att vara stolt över det) så är det full förståeligt att Jonas väljer att blunda när PK-eliten själva gör det man säger åt andra att är fel.
Så när PK-eliten och tillika Jonas kollegor i branschen gav sig på den allt annat än politiskt korrekte Alice Teodorescu när hon fick jobbet som politisk redaktör på GP passade det inte för Jonas eller någon annan inom media att ställa sig på Alice Teodorescus sida när det blåste upp till skitstorm. Alice hade ju tidigare haft det dåliga omdömet att i ett debattprogram öppet redogöra för att hon inte upplevt att hon utsatts för rasism! Uttalandet föranledde att debattledaren Alexandra Pascalidou i direktsändning omedelbart kommenterade Alices utseende, kön, hudfärg och utbildning i syfte att förminska värdet i hennes åsikt. Mediafolket på Sveriges Radio hånade också Alice Teodorescu genom att kalla henne för "husblatte". Mediafolket på Göteborgsposten obstruerade öppet mot tillsättandet av Alice innan hon ens börjat som politisk redaktör genom att sjukskriva sig eller genom att avgå i tidigarelagd pension. För dem var det otänkbart att jobba med någon som inte anslutit sig till PK-eliten.

Så jävla trångt är det i skitröret eller åsiktskapillären som det också kallas. PK-eliten anser att de har rätt att ta sig friheten att bestämma vem som skall tillsättas på en tjänst när det är företagsledningen och ingen annan som tar de besluten. Är du stolt över dina kollegors agerande också Jonas? Eftersom du valt att inte öppet ta ställning tyder det på att dina kollegor har din tysta acceptans för sina vidrigheter. Eller varför valde du att vara tyst den gången men inte nu när din kollega drabbas?

En annan person som inte på något vis anstränger sig att vara PK utan istället står för egna personliga värderingar är Sveriges Kristdemokraters nya partiledare Ebba Busch Thor. Ebba har ju nästan gjort sig omöjlig genom att inte kalla sig feminist och dessutom inte tagit tillräckligt stort avstånd från Sverigedemokraterna vilka hon valt att kalla "ett mittenparti". Tusentals skärmar torde ha blivit nedstänkta av utspottat kaffe som hamnat i vrångstruparna efter det uttalandet och det dröjde inte länge före Ebba hotades till liv och hälsa.Jag tänker inte maska twittret eftersom uttalandet kommer från en av Feministiskt Initiativs ledamöter och denne är en offentlig person och oavsett om twittret var av privat karaktär kunde det läsas offentligt. Men det är ju också väldigt talande och ger en indikering hur jävligt det stinker där inne i åsiktskapillären. Är man bara tillräckligt politisk korrekt och representerar "den goda sidan" så kan man helt öppet bete sig hur illa som helst utan att någon jävel ens höjer på ögonbrynen. Är man "god människa" och medlem i PK-eliten behöver man inte vara anonym, det går bra att hata ändå. Det tycks vara helt ok att kalla Alice för husblatte och hota Ebba till liv och hälsa, man kan till och med öppet stoltsera med en nackskottslista. Utöver Ebba lär moderaten Gunnar Axén finnas på denna lista efter att denne slängt ut sin TV i protest mot Athena Farrokhzads våldförhärligande sommarprat i radions P1. Helmer Jonelid (F!) tyckte nämligen att Gunnar Axén gott kunde tåla lite bly i nacken, say no more...

Nu behöver vi inte se till vårt västra grannland i syfte att gräva fram skit att slänga i fläktarna, vi har lokala förmågor också. I vårt Ankdammsparlament sitter en socialdemokratisk ledamot som senast förra veckan i insändarspalterna stämplade folk som rasister för att de tyckte olika. Och eftersom ankdammsparlamentarikern tillhör PK-eliten så var hans stämpling av personer med avvikande åsikt helt enligt manualen. Samme ledamot har tycks dock ha svårigheter att tydligt ta avstånd för vissa våldsbejakande och antifascistiska farlanger och tycks inte ha något problem med håna andra för att deras levnadssätt inte passar honom. För det är helt okej, bara du tillhör PK-eliten och varvar gatstenssympatierna med stämpling av några åsiktsmotståndare så är du fortsatt välkommen inne i röret.

Det måste vara jobbigt för Jonas Bladh och alla andra i PK-eliten att ständigt behöva täcka över och blunda för den skit man producerar i de egna leden. Och det samtidigt som man är tvungen att ständigt rikta skitfläktarna mot de som har en annan åsikt utanför tuben. Det blir till sist fråga om ett tvåfrontskrig där den andra fronten helt plötsligt består av de som tidigare varit ens allierade. Sorry PK-eliten men ni för ett krig ni aldrig kan vinna, historien kommer bara att upprepa sig ännu en gång.
4 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi accepterar inte att en fri debatt förs där argument stöts och blöts mot varandra öppet och ärligt och sakligt"

För en gångs skull en ärlig journalist...

//Rick

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Rick! Ledaren publicerades för snart 2 dygn sedan och har inte redigerats så det verkar ju som ledarskribenten verkligen menar det han skrivit...

Anonym sa...

Ja, nog är det en mycket märkligt formulering. Alternativt skrämmande.

Bra sammanfattning av läget, tack!

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Kristian! Ja man undrar vad karln menar egentligen.