Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 26 februari 2014

Misandri inte hets mot folkgrupp?


Att utpeka en religion och dess utövare för att vara kvinnomisshandlare och våldtäktsmän är onekligen att bedriva hets mot folkgrupp och nu skall detta prövas av åklagare i domstol.

I dag åtalades sverigedemokraten Michael Hess för att han skrivit på sociala medier: "Det är djupt inrotat i islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter islams lära." 
Och åter igen kan vi konstatera, det är inte okej att peka ut en hel folkgrupp för något som enskilda individer tar sig för. Den juridiska termen för detta kollektiva skuldbeläggande är just hets mot folkgrupp. Nu finns det vissa kriterier för vad som kan kallas hets mot folkgrupp, är missaktningen riktad mot exempelvis personer av viss etnisk härkomst, religiös övertygelse eller sexuell läggning så anses kriterierna uppfyllda.

Därför är det helt ok att skriva på ledarplats i Aftonbladet att "Männen har att leva med att deras sexualitet framställs som okontrollerbar - alla män är potentiella våldtäktsmän - och rädslan att få sin manlighet ifrågasätt finns ständigt där. Man ska ta sig för, vara hård, kall, sexuellt aggressiv".

Det är alltså ok att utifrån två enskilda individers oförsvarliga beteende utpeka nästan 50% av befolkningen och ge dessa en kollektiv skuld för detta?

Svt Debattsida kan man läsa följande: "Jag är medveten om att problematiken ligger i struktur och att vi lever i ett patriarkalt samhälle där allt genomborras av en manlig blick. Dagligen matas vi med information om den dominanta överlägsna mannen som ska ta för sig och besegra. Raggande jämförs med jakt och varje kvinna är en erövring".

Om man jämför de två senare uttalandena med det första så är de ganska lika, man missaktar en grupp människor och sätter en norm på dessa, norm att det är alla muslimer eller alla män som våldtar, inte enskilda individer.

Det är riktigt att "män" inte uppfyller kriteriet för "folkgrupp" men det är märkligt att "vita män" inte heller gör det, ännu märkligare blir det ju när även när hatet omfattar "heterosexuella vita män" på diverse sociala medier och dagstidningars kulturspalter utan att en åklagare så mycket lyfter på ögonbrynen.
Kawa Zolfagarys hatsida på Facebook, "Vita kränkta män", fick ligga uppe tills han själv valde att stänga ned den.

Men istället för att fundera på om inte denna massiva misandri som bedrivs av radikalfeminismen inte passerat gränsen för vad som skall vara acceptabelt så funderar man istället på att kriminalisera antifeminism. Att vara antirasist och kasta gatsten tillsammans med tokvänsteranhängare som anser sig vara antifascister har man inget problem med men självtänkande individer som ifrågasätter en ideologi för att vara totalitär och starkt odemokratisk vill man kriminalisera genom betrakta deras åsikter som hatbrott.

Det har varit en lång process för Europa att ta sig ur de totalitära diktaturerna som hållit flera länder i ett järngrepp under många år och nu har turen kommit till Ukraina. Det har inte alltid varit utan blodspillan och frågan är hur många dödsoffer som krävs innan Ukrainafrågan är löst. Med detta i åtanke känns det ganska verklighetsfrämmande att man på fullaste allvar vill genomföra en totalitär statsfeminism som statsskick i våra nordiska länder.





Inga kommentarer: