Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

fredag 19 december 2014

Nationen Sverige finns inte!

I en ledare som närmast påminner om ett brunnet proppskåp och vars syfte är att till varje pris misskreditera Sverigedemokraterna tar ledarskribent Fellman ut svängarna riktigt ordentligt. Tydligen räcker det inte, i strid mot allt vad demokrati står för, att omyndigförklara 13% av den röstberättigade befolkningen, nu omyndigförklarar man tydligen Sverige som nation också.
Man må ha vilken åsikt man vill om SD men frågan är om medias i det närmaste drev mot partiet har passerat vad som kan ses som legitimt? Att så uppenbart och med vilja missförstå ett partis politik så att åsikterna om det samma närmast kan betraktas som förtal är onekligen att diktera sanningen istället för att återspegla den samma. Ledarskribenten har självklart hoppat på bandvagnen och missar totalt målet när hon försöker få det till att SD i rasistiskt syfte utpekar samer som "ickesvenskar". Något som blir problematiskt eftersom samerna själva anser samma sak?
 "Hur ska man resonera kring en nationalism som närmar sig fascism i en för många skrämmande takt. Vilka är argumenten mot en uppdelning av människor som inte bara utgår från var man är född, vilken hudfärg, vilket språk eller vilken religion man har, utan också faktiskt vad man tycker?

Allra enklast: den svenska staten är inte en nation, och har aldrig varit det. En modern stat är ett demokratiskt sätt att förvalta ett territorium. Ingen pepparkaksform som man trycker ner över folk och fä och petar bort det som blir utanför kanterna."
Så gillar man inte nationalism så gör man det enkelt för sig, man avskaffar helt enkelt rekvisitan så att nationalism helt enkelt inte kan existera. Så nu behöver medborgarna i vårt västra grannland inte resa på sig när Du gamla, du fria spelas för det torde ju inte längre vara nationalsången. Och flaggan som hissas är inte längre en nationsflagga. Och för tydlighetens skull, de har aldrig varit nationalsång eller nationsflagga heller enligt ledarskribenten. I Finland är spjutkastning en nationalsport men något sådant som nationalsport finns inte och har aldrig funnits i Sverige eftersom Sverige inte är, och aldrig har varit, en nation. Och nationella insatsstyrkan har tydligen aldrig funnits, allt är bara en konspirationsteori om en organisation som med kort beredskap kan göra insatser för att bekämpa brottslighet.

Det man inte ser finns inte!

Det är ju ändå ganska uppenbart att media sysslar med det man beskyller andra för. För det är media som i egenskap av tredje statsmakten dikterar för medborgarna vilka åsikter vi får ha. Medborgarna pressas ned i en politiskt korrekt pepparkaksform och de som inte vill pressas ned där skärs helt enkelt bort genom polarisering, att det är "vi" mot  "dom andra". Har man inte en politiskt korrekt åsikt så duger man inte! Att det är fråga om projicering är uppenbart och det är inget annat än hyckleri av sällan skådat slag

Vi får ju verkligen hoppas att ledarskribenten inte mailat det här till FN. Jag menar, det kan ju bli problem för Sverige i de internationella kontakterna med andra nationer och det finns ju även en risk för uteslutning ur samfundet om det kommer fram att Sverige som nation bara är en bluff.

Några som skrivit bra blogginlägg om nationstillhörighet och medborgarskap är Fnordspotting och Cattasbubbla.

Inga kommentarer: