Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 16 december 2014

Mäns hemarbete, avlönat eller bara en avkopplande hobby?

I dagens ledare i Nyan höjs kvinnans hemarbete till skyarna. Det är deras hemarbete som räddar julen om man ska tro ledarskribent Fellman. Mäns hemarbete betraktas dock av ledarskribenten som något mannen närmast gör för husfridens skull.

Att rensa stuprör och vattenlås, klippa gräs och röja i trädgården, slipa ungarnas skridskor och reparera deras cyklar så att de inte utgör en trafikfara, att fixa dörrlås och förebygga att olyckor sker, byta däck på bilen och underhålla densamma så att den också är trafiksäker är endast några få exempel på hemarbete som Fellman glömde att nämna. Hemarbete som tydligen inte räknas om de utförs av män?
Tydligen är vi så ojämställda i våra hem så att tredje statsmakten måste berätta för oss vad hemarbete innebär. Det är det arbete kvinnor utför. Det hemarbete män utför är tydligen avlönat, eller så är det en hobby. Eller någon form av skyddsarbete som män utför för att säkra husfriden. Några frågor på det, vem betalar männen för deras hemarbete och hur många män har det som hobby att rensa golvbrunnar på två meter långa hårflätor?
Varför kan vi inte få göra egna val och göra det vi är bra på? Är det inte precis det jämnställdhet går ut på, att vi gör våra egna val i konsensus? Någon annan norm på för jämställdhet finns inte förrän man börjar med genustramset och säger till människor att de ska göra samma val för att normen är lika utfall. Och genom att betrakta männens hemarbete som en hobby förminskar man det och vad är syftet? Att åter igen kunna sprida misandri?

Men jag är inte bitter. Jag önskar ledarskribent Fellman en synnerligen God Jul och att offerkoftan klär henne. Och att den kliar utav helvete...!

2 kommentarer:

Jonas Bsson sa...

Ett vanligt fel feminister brukar göra är att tro att klara sig själv betyder att de klara att ringa efter hjälp.
Att köpa en burk med pepparkakor kostar ca 50kr och få någon som rensar avloppet kostar ca 800kr så det är inte svårt att se vilken kunskap som lönar sig mest att skaffa sig.

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Jonas! Till syvende och sist tror jag inte det är intressant att värdera det hemarbete män och kvinnor utför i reda pengar, det värde hemarbete har skall nog hellre räknas i trygghet och trivsel.
Även en man kan gå och köpa pepparkakor, kanske för att ha att bjuda reparatören han ringde när diskmaskinen krånglade :-)