Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

söndag 23 mars 2014

Och nu är spänningen olidlig....

...för nu väntar vi att på Nyans ledarplats få läsa om vilka strukturer som ligger bakom att Viking Lines VD Mikael Backman petades med omedelbar verkan.

Veckans kioskvältare har ju varit att ett av våra största bolag med över 3000 anställda fick nog och sparkade sin VD. Men även om rapporteringen har varit omfattande så har läsarna ännu inte fått en riktig djupanalys av vad som hände, eller rättare sagt, varför det egentligen hände.

Men eftersom Nya Ålands ledarskribent med tolkningsföreträde ännu inte delgett oss sanningen så får vi hålla till godo med egna spekulationer. Att det är fråga om strukturer, dolda sådana, torde vara tveklöst. För så var fallet när ÅHS kvinnliga styrelseordförande petades, det var ju "grabbarnas fel".
Och nog var patriarkatet inblandat på något sätt när en kvinnlig ledamot av en kommunstyrelse inte fick förnyat förtroende och ersattes med en annan kvinna.

Eftersom petningarna i de två sistnämnda fallen  inte berodde på personliga egenskaper som bristande kompetens, samarbetssvårigheter, hög frånvaro eller svag prestation utan på märkliga "strukturer" så måste det ju vara samma strukturer som fick Viking Lines VD kickad med omedelbar verkan.

Och medans spänningen är så här olidlig kan man passa på att titta till Medborgare i Toklandet eller kanske AVFM Sverige .

Inga kommentarer: