Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 4 mars 2014

Bottenlös och sanslös misandri i Nya Åland

I dagens Nya Åland får vi oss åter igen en dos av sexistisk misandri, den här gången har Nina Fellman i sin ledare  "Slaget är förlorat, striden har bara börjat" retat upp sig så till den milda grad över att Finland inte antagit en sexköpslag liknande den som Sveriges att hon helt tappat greppet.

"Vi fortsätter alltså leva i ett land där, trots de utlovade skärpningar av lagen som Henriksson nu lovar jobba för, det är fullt lagligt för en man (i 99 % av fallen) att köpa en flicka som kanske blivit lurad till Finland med falska löften, som hålls som prostituerad mot sin vilja, eller som är så fattig att det är hennes enda utväg i världen."
"Det är lagligt i vårt land att på det grövsta sätt utnyttja en människa i nöd, och sedan svära sig fri från ansvar genom att säga att man inget visste om att tjejen som finns i ett rum i en lägenhet övervakad av andra män kanske inte frivilligt befinner sig där."
 
Några invändningar här. För det första, är det olagligt för kvinnor i Finland att köpa sex? Svar nej. Det är alltså fullt lagligt i Finland för en person att köpa sex, utan undantag. Och det är precis lika lagligt att köpa en man för att ha sex om man nu vill det, finns inga som helst lagliga hinder för det heller.

För det andra, det är inte alls lagligt att "på det grövsta sätt utnyttja en människa i nöd". Det är i allra högsta grad olagligt, precis som det är olagligt att hålla någon, kvinna som man, som prostituerad mot sin vilja. Trafficking omfattar också slavarbete, olaglig organdonation och olagliga adoptioner. I samtliga fall handlar det om att utnyttja nödställda människor och all trafficking är olaglig.

För det tredje, alla prostituerade är inte traffickingoffer. Det finns människor som blir det genom eget val.

"According to researcher, Anna Kontula, the estimated number of prostitutes is 8000 in Finland. Half of these workers are finnish natives and the other half Russians and Estonians. She believes that this is mainly a means to an end for students who prefer the fast money earned to more time consuming and less financially beneficial jobs."
Källa:  Youth4Inclusion

Man må tycka och tro att det är "maktstrukturerna" och patriarkatet som ligger bakom att lagförslaget havererade men tro det eller ej, faktum är att det är sunt förnuft som ligger bakom. Sexköpslagen i Sverige blev ett fiasko och uppenbarligen vill inte finnarna göra om samma misstag.
Feministernas högsäte, den finska vänstern, har vänt den svenska flodångaren och går stick i stäv med förbudsivrarna i Sverige.


"Detta har man gjort genom att lyssna in de kvinnor som säljer sex, vilket ofta varit svårt för förbudsförespråkarna ifall deras vittnesmål inte fallit in i en diskurs om utnyttjande."
          Källa:  Ny Tid, en fri vänstertidning i Finland

Men hör och häpna, man har omfattat dem det handlar om att delta i diskussionen!  Inga feminister som utnämnt sig själva som talespersoner, de prostituerade har fått säga vad de tycker och tänker och man har lyssnat!

Det enda rimliga är att antingen tillåter man prostitution eller så förbjuder man det. Är det lagligt att sälja sex så skall det vara lika lagligt att köpa. Det är förbjudet att köpa, sälja eller inneha narkotika men hur skulle det se ut om det var olagligt att köpa men fullt tillåtet att sälja? Eller att det skulle vara tillåtet att köra svarttaxi men straffbart att åka?
Allas lika rätt inför lagen som det heter skall väl också gälla sexhandel?










2 kommentarer:

Anonym sa...

Samma kvinnor brukar heller aldrig nämna något om kvinnornas så kallade dansresor till Gambia där dom utnyttjar unga män sexuellt och betalar med gåvor för att få det att se ut som något annat än prostitution.

Pelle2

Mellan Vassen Och Land sa...

Ja, en semesterromans och en "liten gåva" är väl inget att tjafsa om. Eller hur?