Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 4 februari 2015

Misandri, nu i tabloidform!

Det är nu snart en månad sedan Nya Åland övergick till det så kallade tabloidformatet på sin papperstidning. Och att det är samma gamla skit fast fläktarna är nya visar man prov på i och med dagens ledare där man åter igen skuldbelägger halva befolkningen för vad några enskilda individer kan tänkas ha gjort. Ledaren innehåller såväl sakfel som i sin tur leder till felaktiga slutsatser som tankefel som obönhörligen leder till tankevurpor. Ärligt talat, hela skiten borde ha raderats från hårddisken eller körts i dokumentförstörare och därför är det tämligen obegripligt hur man ens tänkt tanken på att publicera ledaren, än mer obegripligt att man faktiskt gjorde det.

Jag har en fråga till ledarskribenten. När du pekar ut och kollektivt skuldbelägger gruppen män för en händelse som några få individer varit inblandade i, tar du som kvinna också på dig det kollektiva ansvaret och skulden för vad gruppen kvinnor tar sig för? Känner du att du har ett ansvar och en skuld i att kvinnor dödar sina spädbarn och gömmer dem i frysboxen eller stuvar in sina barn i baksätet på en bil som de sedan i kraschar i ett så kallat utökat självmord eller familjemord som borde vara en korrektare term?
Vilket är ditt ansvar och vad har du gjort för att det inte skall hända igen? Min gissning är att du anser att du inte har ansvar för andras gärningar och därför inte behöver känna skuld. Exakt så anser jag också när du pekar ut mig i en kollektiv skuldbeläggning så vad fan är problemet? Att du har offerkoftekort och kvinnokort att spela ut och därmed har dina argument vunnit!
"På allehanda slaskajter och trådar på nätet spekuleras det friskt om vilken hudfärg de misstänkta våldtäktsmännen på Viking Lines ms Amorella var. Man är säker på att deras ursprung ligger utanför Europa, att det är den taskiga kvinnosynen som är problemet, och att den har sitt ursprung i en misshaglig religion."
Det här blir aningen problematiskt. I en ledare som publicerats på nätet och vars syfte uppenbart är att peka ut en viss grupp kritiseras sajter och trådar för att peka ut en viss grupp. Hur kan det vara legitimt i det ena fallet men inte i det andra?

Tydligen anser ledarskribenten att hon är bättre människa än andra eftersom hennes subjektiva uppfattning om vad som skall betraktas som "slasksajt" är norm. Jag tycker att Nya Åland är en jävla slasktidning som det är slöseri med naturresurser att trycka, skall då min subjektiva uppfattning om Nyan per någon sorts automatik underkänna den fakta som tidningen delger? För det är ju precis det ledarskribenten gör, fakta underkänns för att det presenteras i ett icke politiskt korrekt och därför fel forum. Med den retoriken borde också den vittnesskildring i den insändare ledarskribenten refererar till i ledaren underkännas eftersom den publicerats i en jävla slasktidning?
"Likaledes finns antydningarna där om att kvinnor som på något sätt uppträder riskabelt, är utmanande klädda eller berusade, har sig själva att skylla. Om man är så dum att man går med en man till en hytt på en färja så har man närapå bjudit ut sig själv att våldtas."
Så kallad victimblaming är inte okej, oavsett vem offret är. Inte ens när ledarskribenten själv ägnar sig åt victimblaming genom att påstå att män bara har sig själva att skylla för att de begår självmord eller skadas  på arbetsplatser är det okej, inte ens för slasktidningen Nyan...
Det är också ganska ohederligt att likställa det som diskuteras på dessa "slasksajter" med just victimblaming eftersom det är fråga om helt skilda saker att diskutera hudfärg eller religion, samband saknas helt enkelt precis som samband saknas när feminster bedriver härskarretorik och likställer jämställdister med kvinnohatare, rasister och pedofiler.

"En rätt imponerande siffra, om man vill generalisera, är följande: 98 % av alla sexbrott mot kvinnor begås av män. 86 % av alla våldsbrott mot kvinnor begås av män."
Det här är en lögn som ledarskribenten presenterar ganska ofta och syftet är så klart att det till sist skall accepteras som en vedertagen sanning. Siffrorna redogör lagförda brott vilket är en helt annan sak än alla brott som de facto begåtts, mörkertalet här torde vara enormt och speciellt det mörkertal som gäller kvinnliga förövare där män är brottsoffer. Och orsakerna är flera, bland annat anses kvinnans skyddsvärde vara en avgörande faktor och argument som används för att kvinnor skall slippa ta ansvar för sina gärningar är ofta att "hon är det verkliga offret", "hon blev tvingad och hade inget annat val". Victimblaming används också för att rättfärdiga kvinnors våld mot män eftersom män ofta anses ha förtjänat att bli misshandlade.
"Man kunde därmed dra slutsatsen att det rent generellt är gruppen män som är farliga för kvinnor, helt oberoende av hudfärg, religion eller etnicitet."
Varför det? Gruppen män är inte speciellt farliga för kvinnor bara för att några få individer är det, precis som enskilda kvinnliga individer är farliga för män utan att alla kvinnor behöver vara det. Varför skall mäns brottslighet alltid definieras gruppvis när kvinnors brottslighet definieras på det individuella planet?
"Våra passagerarfärjor är flytande nöjesinrättningar där folk dricker alldeles för mycket, och det leder till en mycket hög koncentration av fyllebråk, oroligheter och otrygghet. Våldtäkter på passagerarfärjor är så vanliga att man inte ens höjer på ögonbrynen åt det."
Fel. Viking Line skyfflar över sex miljoner människor på ett år vilket är mer än Finlands totala befolkning och ur det perspektivet sker våldtäkter inte oftare på pasagerarfartyg.
"Det finns en korrelation, och den korrelationen har en orsak. Fixa orsaken, lös problemet. Vad är det i mansrollen som gör att män våldtar och slår kvinnor?"
Snömos. Orsaken är inte mansrollen! Problemet som behöver lösas är att män inte skall behöva känna skuld eller skam att anmäla att de utsatts för våldsbrott. Och det finns inget i mansrollen som gör att män slår och våldtar. De enskilda individer som gör så lever inte upp till mansnormen och de få individerna är inte någon norm på mansroll, det är de övriga 99,5% av männen som utgör normen!

Att år efter år behöva läsa samma sexistiska utspel från samma ledarskribent i samma tidning börjar bli synnerligen tröttsamt. Precis som andra tidningar brottas Nyan med sjunkande upplagor och minskade annonsintäkter men är det egentligen så konstigt? För ärligt talat, fortsätt med att sätta en ära i att vara politiskt korrekta, det är då inte frågan om utan när ni får sätta lapp på luckan...


 




3 kommentarer:

Anonym sa...

Gode gud!
Är inte ålänningarna heller fredade från den rikssvenska idiotin? Har vi från Sverige möjligen exporterat krönikören eller är hon en egen produkt?
Efter att ha tagit del av en oändlig räcka krönikor av liknande slag i min lokala tidning slutade jag prenumerera för gott. Alla dessa krönikor var upplagda på så sätt att allt ont här i världen är männens fel och att mäns, ibland tafatta, det medges, försök att närma sig det andra könet borde betraktas som förberedelse till våldtäkt. I själva verket tycktes den krönikören förorda ett slags könsapartheid. Nu har hon nått fram till grytorna i reservatet i Stockholm. Lokaltidningen har tonat ned sitt manshat (i förundran över de sjunkande upplagorna antar jag), men för mig är det efter denna epok aldrig aktuellt att återuppta prenumerationen.
Finns det något slut på detta vanvett?

Loffe

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Loffe!

Tyvärr är vederbörande en lokal förmåga som "flöt iland" här öster ifrån för drygt 30 år sen...

Anonym sa...

Ja då är det ingen idé att emigrera till Åland förstår jag.

Loffe