Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 17 februari 2015

Allmän varning, skarpt läge!Genuspolisen rycker ut!

Jag har i skrivande stund ingen uppfattning om skitstormens omfattning, huruvida man upprättat vägspärrar eller utfört husrannsakningar och förstärkt bevakningen men uppenbarligen är läget synnerligen allvarligt.
Det hela handlar om ett utdrag i en biologibok som av nätverket för jämställdhet feministisk korrekthet, Ålands femistparaply, utpekas som sexistiskt. I Nyan kan vi läsa att utdraget som publicerats på feministparaplyets Facebook resulterat i en hel del upprörda kommentarer. Det är i nuläget oklart exakt hur många offerkoftor som stickats på grund av den här gamla upplagan av biologiboken men läget måste ses som extra prekärt eftersom den gamla upplagan fortfarande används i den skola vars elever bjöd på sexshow. Helt klart finns här ett samband och det är uppenbart att denna lärobok är en inkörsport till taskig kvinnosyn och upprätthållandet av patriarkala värdegrunder!
Mitt förhandstips gällande morgondagens ledare i Nyan är att denna onekligen kommer att handla om de strukturer och det förtryck och könsmaktsordningar som gör det möjligt våra läroböcker svämmar över av sexism. Varför skulle man inte ta chansen att åter igen sprida lite misandri och offerkoftor?

Men för helvete, skärp till er nu för fan! Vakna!

Ärligt talat så börjar jag bli så innerligt trött på det här jävla gnället! Överallt ser man strukturer och maktordningar och hela tiden är det ensidigt den ena halvan av befolkningen som pekas ut, skuldbeläggs och polariseras. Det manliga könet ses som ett enda stort problem. Och om det gnäller man 24/7 men har man någonsin kommit med ett konstruktivt förslag på de problem man presenterat? Nej, det har man inte! Inte aldrig någonsin! För de förslag man presenterar är synnerligen kontraproduktiva eftersom de grundar sig på en tes att kvinnan skall vara normen för mänskligheten vilket rimmar synnerligen illa med den jämställdhet man påstår sig vilja uppnå.
Det är ju uppenbart att syftet med feminism är något helt annat än jämställdhet. Ett kryssningsrederi marknadsför sina tjänster med "När resan är målet" och det tycks vara likadant med feminismen, målet tycks inte vara jämställdhet utan målet tycks vara att befinna sig i ett läge där man är nu, ett läge där man problematiserar, skuldbelägger och polariserar det manliga könet samtidigt som man omyndigförklarar det egna könet genom att utpeka dem som offer och viljelösa mähän.



Sakfrågan i korthet, det finns felaktigheter i lärobokens äldre upplaga. Antagandet att flickor rör på sig mindre än pojkar kanske stämde för 40-50 år sedan när pojkar lekte cowboys och indianer och flickor lekte med dockskåp. Det märkliga är dock att upplagan som gavs ut 2002 har använts fram till dags dato utan att en käft så mycket som muttrat om saken. Men 13 år senare får feminister nys om saken och helt plötsligt blir det ett ramaskri om genussyn och värdegrunder och det dyker upp nyttiga idioter, likt brandkårister när allmänna alarmsignalen ljuder, som talar om för oss hur genomjävligt det är att barnen måste exponeras för en mening i en lärobok som inte kan backas upp empiriskt. Efter 13 jävla år är moralpaniken ett faktum och en viss förvirring uppstår eftersom lynchmobben inte är riktigt säkra på om det är skolans rektor, bokförlagschefen eller båda två man borde halshugga.

Och detta sker samtidigt som en grupp visselblåsare har visslat sig blåa i ansiktet om pojkars problem i skolan utan att få någon som helst respons. Man försöker uppmärksamma att pojkars betyg blir allt sämre, att det är fler och fler pojkar som behöver stödåtgärder i skolan, att det går åt helvete med PISA-resultaten om vi inte vidtar åtgärder för att skapa bättre förutsättningar för pojkar och att genusforskningen sprider osanningar om att det skulle finnas en antipluggkultur hos skolpojkar när det egentligen handlar om skolans antipojkkultur och att skolor med vett och vilja diskriminerar pojkar.

Ålands feministparaply har inte yppat ett ord om pojkars problem i skolan, dock har man inget emot att tala om pojkar som ett problem. Vi talar nu om en förening som säger sig verka för allas lika rätt oavsett kön! Orsaken är uppenbar, feministparaplyet anser nämligen inte att mäns problem är feminismens ansvar och att män har sig själva att skylla att det går dåligt för dem (victimblaming). Man pushar på sin Facebooksida för fackförbundens gemensamma kampanj för högre lön för kvinnor men ser absolut inga problem med att det reklammaterial fackförbunden använder är grovt sexistiskt.

Höhö-höhö tycker Ålands feministparaply om fackförbundens sexistiska reklam.

 

Facebooksidan i övrigt är en total dogmatisering av kvinnor (kvinnan är bäst och skall vara norm) och stigmatisering av män (mannen är ett problem som skall bekämpas) och man blandar klassisk misandri genom att tala om strukturer och härskartekniker med lite klämkäckt mensskvättande. Så det blir mera jämställt!

"En snäv mansroll är en riskfaktor i samhället. Feminismen verkar för att ge alla kön lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter"
Skitsnack, det har aldrig varit fråga om jämställdhet, syftet har alltid feministisk korrekthet och Facebooksidan är inget annat än ett typexempel på näthat.

"Rasism, nationalism och antifeminism håller varandra om ryggen, tre gamla polare som gemensamt upprätthåller maktsystem där förtryckare och förtryckta är roller man får från födseln"
Genom polarisering och falska påståenden där man snyltar på grupper som anses vara utsatta och förtryckta gör man sina meningsmotståndare till paria. Är det inte tillräckligt avskräckande att någon är kritisk till feminism så utmåla den samme som rasist och fascist också! Och är det fråga om en vit heterosexuell man (ras, sexuell läggning och kön i samma rapa) så kan tillmälen som pedofil, kvinnomisshandlare och Breivikare med fördel användas!

"Ålands feministparaply - nätverk för jämställdhet - en partipolitiskt obunden paraplyorganisation för den åländska jämställdhetsrörelsen"

Har har har! Paraply?











Inga kommentarer: