Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

torsdag 22 januari 2015

Bottenlöst hyckleri och moralpanik utan tak

Ibland önskar man att det så kallade glastaket verkligen existerade, åtminstone för den moralpanik som nu råder i ankdammen. Och det handlar fortsättningsvis om julfesten jag skrev om i mitt förra inlägg. Julfesten vars program som var en parodi på vårt sexualiserade samhälle men även innehöll en del förvisso plumpa sexskämt har haussats till att vara något mycket värre än det kanske egentligen var. Den har bland annat kallats för sexshow, ankdammens utbildningsminister har kommenterat händelsen, den  har polisanmälts, det har höjts röster att den skall utredas av sociala myndigheter på högsta nivå och man uttalar anklagelser om sexuella trakasserier.
Gävlebor, ta inte illa upp nu men den halmgubbe våra media och politiker skapat de senaste dagarna får ert halmbygge att liknas vid en fis i rymden i jämförelse.

Och för andra dagen i rad och i sann DDR-anda trycker Nyans ledarskribent ned de rätta värdegrunderna i halsen på medborgarna.
Är det inte dags att vakna till lite nu? Det var faktiskt inte på feministföreningens årsmöte det hela utspelades och det var inte ett föredrag om jämställdhet det handlade om. Det var ett julspel, ett hittepå och ren fiktion, det var inte på riktigt. Det var en parodi  och syftet med parodier är att man ofta driver med just stereotypa samhällsfenomen. Saxat ur dagen ledare:
"Å andra sidan har vi ett samhälle och ett medialandskap som vrålar ut ett helt annat budskap. Sex har alltid sålt, men under de senaste åren har denna för de flesta högst privata aktivitet blivit genomkommersialiserad och exploaterad i allt från musikvideos (ja, Åland24 sänder dem, och vi överväger att sluta) till tv-serier till doku-såpor till reklamfilmer till barnprogram"
Visst, sex säljer och ledarskribenten glömde att nämna att man själva använder sex som försäljningsargument på sina löpsedlar också. Kort fråga, överväger man att sluta med det?


Vad ska man tro efter att ha läst löpet?
Antagligen vill man få oss att tro det värsta?
 

 "Hur ser vårt samhälle ut när det gäller sex och könsnormer?
Å ena sidan har vi det offentliga, politiskt korrekta och präktiga (......) alla är lika mycket värda, alla ska respekteras, allas sexualitet ska få finnas på egna villkor. Landskapet har satsat stora pengar på jämställdhetsutbildning inom skolor och barnomsorg, vi har haft Fair Sex-projekt, tjej- och killgrupper. Vi har Pride-festivaler och värdegrunder och kontrakt om respekt och hur man är en god kompis"
Nog är de allt otacksamma, ungdjävlarna! Här har det satsas pengar på jämställdhetsutbildning och Fair Sex projekt och man har anordnat Pridefestival för att vara goda föredömen. Och så har man det dåliga omdömet att göra parodi på de offentliga, politiskt korrekta och präktiga värdegrunderna! Att skoja om något så seriöst och allvarligt som vikten att ha de rätta värdegrunderna skall sättas i paritet med de som ansluter sig till IS och begår terrorbrott i Irak och Syrien och här behövs krafttag för att komma tillrätta med problemet. Kanske avprogrammering och terapi är rätt metod för att få fason slynglarna igen?

Om det hade stått NAKENCHOCK på löpet om P3 Guldgalan....

När kultureliten ställer till med gala så är allt politiskt tillrättalagt, att uppträda i nakenkostym är finkultur på högsta nivå och skandalrubrikerna uteblir. Ingen moralpanik där inte minsann. För galan dominerades ju av kvinnor och motsvarade alla politiskt korrekta och präktiga värdegrunder, dessutom var den ur jämställhetperspektiv en riktig fullträff...

Det julfestens åskådare behövde tåla var inte mycket i jämförelse med vad ungdomarna nu får utstå genom ett guilt by association resonemang eftersom man nu befarar att ungdomarna kommer att tycka att det är okej att  ropa hora och bög åt kompisar i korridoren, och sen säga att man bara skämtar. För det var ju okej att göra så när man spelade teater? Logiken i det? Att alla som ser en actionfilm på TV kommer att springa ut på gatan och skjuta och slåss hejvilt efteråt?

Om det är vi vuxna som ska sätta gränserna, varför gäller i så fall dessa gränser alla andra men inte oss själva? Varför är det okej att radikalfeminister nästan dagligen uttalar sig på sociala medier om att ta livet av män? Varför tar ingen avstånd från det och varför skrivs det inga upprörda ledare om det förkastliga i att vuxna människor uttalar sig på det sättet? Snacka om bottenlöst hyckleri...

Politiskt korrekt uttalande?Att kalla män biologiska misstag är inte sexistiskt, det är finkultur
på högsta nivå. Ingen som vill skitstorma om det?4 kommentarer:

Anonym sa...

Ur Nyan:
"Eftersom det nu är staten som betalar alla kostnader ..."
"Åland kan bli bäst i världen på integration och flyktingmottagning."
Den personen skulle kunna bli medlem i Sveriges tokiga regering när som helst.


Åter till det ursprungliga ämnet:
Det verkar som om många har en idealiserad bild av hur det är att vara tonåring. Scouter och 4H kanske? En del av problemet är kanske att ungdomar inte ännu börjat censurera sig själva på samma sätt som vuxna.

Sedan kommer jag säkert att tycka annorlunda när jag själv har barn i de åldrarna! Man är inte mer än människa.

(Har inget emot vare sig 4H eller scouterna!)

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Kristian!
Hade jag närvarat så hade jag nog sågat föreställningen. Inte för de vulgära skämtens skull utan mera för att jag kanske är lite gammalmodig och tycker att julfester ska följa ett jultema.

RikF sa...

Oj, ska Åland bli bäst på flyktingmottagning nu?

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar RikF! Ja, det har tredje statsmakten bestämt så...