Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 17 juni 2014

Nordiskt Forum är ett jävla skit men nu har de baxat det ända hit...

Nordiskt forum är över och Malmö står kvar vilket är lite förvånande, samlar man så många motsägelser och paradoxer som en del extremfeminism står för på samma plats samtidigt så kan mycket hända. Men även om det är över för malmöborna så är det andra som nu kommer att drabbas.

I Nya Åland rapporteras att en av våra lagtingsledamoter deltagit med ett tal under rubriken  ”Den feministiska framtiden är redan här” och framhöll vikten av bra förebilder för de kvinnor som vill ta makten.
Bra! Äntligen någon som talar klarspråk! Varför allt hymlande om "jämställdhet" när feminismen till syvende och sist bara handlar om en sak, om makten. Om vem som ska ha makten i allmänhet och vilket kön i synnerhet som skall ha makten. Allt annat är rökridåer.

"Totalt 34 åländska kvinnor och två åländska män deltog i Nordiskt Forum. Den åländska delegationen bestod av politiker, organisationsanställda, offentliganställda och personer intresserade av jämställdhetsfrågor i största allmänhet."
Och vilka jämställdhetsfrågor var man intresserade av i största allmänhet? Var det frågor som hur man skall få fler kvinnliga asfaltsläggare eller lade man förslag om könskvotering till latrintömningen? Eller var det samma gamla förlegade sexism om mäns våldsutövande och destruktiva maskulinitet? Jag sätter mina 5 cent på det sistnämnda, rätta mig gärna om jag har fel!

"Det pratades om den feministiska våren och att Sverige banar väg, det skanderades ”ut med rasisterna, in med feministerna” och det inte bara i den stora paraden genom Malmö på lördagen."
Jag har inget emot att slänga ut rasisterna men att ersätta dem med något som inte bara bedriver raspolitik utan också sätter stor vikt vid sexuell läggning och kön? Varför ersätta en destruktiv ideologi med en ideologi som anser att privilegier som de själva skall ha inte skall omfatta andra som tex. heterosexuella vita män?
Rasifiering tycks vara väldigt viktigt inom feminismen, så viktig att folk lämnar möten i protest när vissa vita personer håller tal. På bloggen Toklandet  kan man läsa mer om en kränkt prinsessa som tagit illa vid sig.

I pappersupplagan av Nya Åland kan man också läsa att en delegation nu kommer att ordna ett lokalt seminarium i höst till vilket  våra makthavare och andra intresserade inbjudes. Tanken med seminariet är att påverka våra makthavare att verkställa det manifest Nordiskt Forum sammanställt och skickat till de nordiska regeringarna.




Man kan ju hoppas att Nordiskt Forums manifest inte omfattar det här...
(bild stulen från Toklandets blogg)

 

I Nyan kan vi också läsa att Suzanne Osten är i full gång med repetitionerna av operan Magnus-Maria som har premiär om en månad.

"Berättelsen om Maria Johansdotter från 1600-talets Föglö, som valde att leva som man, väcker feministiska och könspolitiska frågor både i berättelsen och i arbetet med föreställningen. Nästan hundra procent av produktionsteamet är kvinnor.
– Jag är feminist och rättviseberoende, och det känns viktigt att få göra det här med en grupp kvinnor. Just för att föreställningens huvudfråga är varför vi överhuvudtaget är så fokuserade på man-kvinna-uppdelningen, säger Osten.
Producent Rosi Djupsund påpekar att hon fått överraskande många frågor om hur det är att arbeta i en grupp med bara kvinnor.
– Jag svarar alltid att det är underbart! Målsättningen har ändå inte varit att prioritera kön, utan kompetens. Att lyfta fram åländska sakkunniga har också känts viktigt."
Det är klart, om en opera väcker feministiska och könspolitiska frågor så är det synnerligen viktigt att det bara är kvinnor som står för produktionen, är man dessutom "rättviseberoende" så blir det ju synnerligen viktigt, eftersom det blir rättvisare då...
Att man dock inte lyckats få ihop ett produktionsteam bestående av 100% kvinnor har dock sin naturliga förklaring. Det arbete tex. scenarbetarna utför kan vara både skitigt och tungt, dessutom kan det vara riktigt farligt. Därför kan det ju vara bra om vissa valda delar av produktionsarbetet utförs av män.
Avslutningsvis, tänk om en manlig ledamot i en bolagsstyrelse hade uttalat sig på samma sätt som Rosi Djupsund på frågan om hur han upplever det att sitta i en bolagsstyrelse bestående av endast män. Hade någon godtagit argument om kompetens går före kön eller hade han rullats i tjära och fjädrar efter det att han tvingats att avgå?
Men det är klart, när något utgörs av nästan 100% kvinnor är det plötsligt jämställt och då kan man uttala sig hur jävla dumt som helst, det är ändå politiskt korrekt!



Inga kommentarer: