Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

lördag 4 oktober 2014

Och åter igen, feminism är inte det samma som jämställdhet!

Nu har man i vårt västra grannland tillsatt sin första feministiska regering. Nu tänker jag inte lägga mig i en suverän stats inre angelägenheter men jag säger lycka till med det, ett totalhaveri är alltid ett totalhaveri även om det orsakas av ett genusperspektiv...

Och självklart anser våra lokaltidningar att detta är ett jättebra tillfälle att surfa på feministvågen och i ledaren Man får vara feminist precis som man vill dikterar man åter igen sanningen för oss godtrogna läsare. Tycker du att kvinnor och män är lika mycket värda så är du feminist och frågor på det? Ja, jag har en fråga på det, när har feminismen någonsin ansett att män är värda något över huvud taget?

"Tycker du att män ska få vara män på olika sätt, inte bara enligt de normer vi varit vana med, och att det gäller kvinnor också?"
Självklart skall män få vara män på olika sätt. Så länge män inte är vita, heterosexuella eller medelålders så får de vara precis som de vill. Allt enligt feminismens läror. För just vita heterosexuella medelålders män är roten till precis allt ont här i världen enligt feminismen. Och det spelar ingen roll att det finns människor som vet att så är inte fallet, att det finns människor som med forskningsresultat och vetenskaplig källkritik kan bevisa att feminismen är totalt ute i det blå. Men de som inte håller med om feminismens förträfflighet och feminism som den enda rätta tron är Breivikare, kvinnohatare, rasister och anhängare av våldtäktskulturer. Genom att smäda och håna meningsmotståndare istället för att angripa argumenten och genom att dra offerkoftakortet så kan polariseringen och skuldbeläggandet av särskilt utpekade grupper i samhället fortgå, dag efter dag efter vecka efter år... Så det blir mera jämställt! För att alla är lika värda? För att könsmaktsordningen?

Att streammedia på falska grunder utmålar feminism som något som skulle ha med jämställdhet eller människors lika värde att göra kan jämföras med en gammal sönderrostad bil som man spacklar över för att rosthålen inte skall synas. Men det spelar ingen roll hur mycket man spacklar, efter ett tag är rosten tillbaka och det spelar ingen roll hur mycket kylarvatten man fyller på, så länge det är hål i kylaren så rinner den tom. Och har man en gammal bil som drar 0,2 liter olja per mil får man fylla på där också ett par gånger i veckan, annars lär det hända grejer.
Så när dagen kommer att det är dags för bilbesiktning gör besiktningsmannen det enda rätta, din bil får spansk flagg och bogseras till skrotgården. Allt annat vore tjänstefel!

Men tänk då ett annat scenario. Du kommer till den årliga besiktningen med en gammal rishög vars avgasvärden kan jämföras med ett större kolkraftverk, bromsverkan är i det närmaste obefintligt och rosthålen så stora att man kan slänga hatten genom dem. Och när du står där och tänker att nu är det kört så säger besiktningsmannen till dig att bilen är godkänd och det är bara att tuta och köra (även om signalhornet varit trasigt det senaste halvåret). Och när du undrar hur det kan vara möjligt så får du veta att det är nya direktiv som gäller. Enligt en ny lagstiftning så behöver inte din bil uppfylla varken säkerhetskrav eller miljökrav längre. Enligt de nya direktiven så räcker det att du tar bilen till besiktning för egen maskin för att den skall bli godkänd, allt enligt lagändringen. Så ha en bra dag och kör försiktigt! Och när du berättar detta för din granne så får du veta att hans nästan nya och synnerligen välvårdade Volvo fick underkänt. För att den hade fel färg, vita bilar är enligt de nya direktiven inte längre tillåtna...

Det är ungefär det som händer i vårt västra grannland just nu. Man har skapat en norm som helt enkelt inte går att applicera i samhället därför att lagstiftningen sätter hinder för det. Så istället för att anpassa normen så att den uppfyller lagstiftningen så anpassas lagarna till att passa normen.
En norm som till stora delar uppbärs och förankras av tredje statsmakten, media.

Och i Sovjet var alla medborgare kommunister på 80-talet. Inte för att de ville utan för att de vågade inget annat...Inga kommentarer: