Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

fredag 24 oktober 2014

Män som mår dåligt har fan i mig bara sig själva att skylla!

Misandriblaskan Nya Åland levererar mera skit i fläktarna i dagens Nya Åland. Och som vanligt är det Nina Fellman som i ledarspalten står för misandrin. Ledarredaktören har läst statistik och vi läsare blir upplysta om det verkliga samhällsproblemet, nämligen männen.
Att Fellman läser statistiken som fan läser bibeln råder det ingen tvekan om men det hela blir ju lite komiskt när man kan läsa följande:
"Att läsa statistik så att man begriper det borde vara en obligatorisk del av all skolundervisning, för de flesta vanliga människor faktiskt viktigare än hur statistiken produceras."
Så vad är det då vi vanliga döda inte begriper som behöver förklaras av tredje statsmakten? Att de förklaringsmodeller som anges om till exempel mäns och kvinnors löneskillnader egentligen är härskarmetoder (eftersom fakta och logik anses vara bevis på könsmaktsordningen) och att man bör läsa statistik sett ur ett genusperspektiv? För det är det absolut effektivaste sättet att läsa statistik som fan läser bibeln, utan tvekan. Skall vi verkligen lära ut sådant skit till våra skolelever? Nej tack!
"En helhet som framträder ur massan av data är hur dåligt män i vårt samhälle faktiskt mår och hur illa de sköter om sig själva." 
Att likt victimblaming (där offer för våldtäkt skuldbeläggs) förklara mäns mående med att det förorsakats av dem själva vittnar om en ganska vidrig människosyn hos ledarskribenten. Ursäkta att jag ens frågar men anger källan (ÅSUB) faktiskt en förklaringsmodell om mäns mående som anger att män är dåliga på att ta hand om sig själva? Eller var det genusperspektivet som skämtade aprillo med ledarskribenten?

Misandrin går allt mer som en röd tråd genom vår samhällsstruktur, mycket tack vare feminismen. För mäns mående påverkas redan i skolan. Skolans primära uppgift, att förmedla kunskap, har bytts ut mot att förmedla en "jämställd", alltså feministisk, värdegrund. Utbildningsplanen har anpassats till att gynna flickor och de pojkar som inte anpassar sig ses som ett problem. Man blundar för det faktum att skolan utgör en antipojkkultur och de konsekvenser det innebär. Istället talar man om (victimblaming) pojkars antipluggkultur. Finland som låg i topp i förra PISA-mätningen har halkat efter betänkligt. Och en faktor som mycket väl kan ha påverkat resultaten i negativ riktning är att det finska skolväsendet öppet erkänt att man inte varit lika bra på genuspedagogik som föregångslandet Sverige men man har lovat att man ska ändra på det. Och tja, resultatet lät ju inte vänta på sig?

Pojkar är en mindre (och yngre) version av män, alltså är de överordnade! Och eftersom män är överordnade kan de inte utsättas för mobbning heller. Bra skit på det är Toklandets blogginlägg från igår, Friends projektledare skriver i en tweet att pojkar är överordnade och kan därför inte mobbas!

Unga män mår sämst och toppar självmordsstatistiken men varför bry sig, vi har nu fått förklarat för oss att de har sig själva att skylla, de föddes ju som pojkar...
"Män begår majoriteten av alla brott. (74,6 % av alla egendomsbrott, 83,2 % av alla brott mot liv och hälsa, 86,6 av alla brott mot samhället, 85,8 % av alla trafikbrott)."
Detta påstående är ren lögn! Procenttalen redovisar inte alla brott, de visar statistik över lagförda brott och det är en viss skillnad. Eller en jävla skillnad för att uttrycka det på dålig franska. Alla brott som begås lagförs inte, kvinnors våld i nära relationer torde vara det lagbrott som har det största mörkertalet eftersom flera oberoende undersökningar visar att kvinnor är nästan lika våldsbenägna som män i sina nära relationer, både mot sina partners som sina barn. Men nu bortsåg jag från att statistik skall ses ur ett genusperspektiv och då blir ju naturligtvis de lagförda brotten det samma som alla brott...

Den dagen sjukvården kan erbjuda män lika bra förebyggande sjukvård för prostatacancer som den gör för att förebygga tex. bröstcancer för kvinnor (även om även män kan drabbas av detta) kanske också mäns medelålder ökar. Men varför ödsla pengar på förebyggande sjukvård för män, de tar så illa hand om sig själva så de har bara sig själva att skylla den dagen prostatacancern kommer som ett brev på posten...

Jag vill dock rikta en stor eloge till Ålands cancerförening som gått mot strömmen, de har istället för den sedvanliga och politiskt korrekta Rosa Bandet-kampanjen valt att satsa på en Rosa-Blå Bandet kampanj. För man har tydligen insett något som övriga missat, att cancer oavsett det drabbar män eller kvinnor drabbar alla lika hårt.

Och den dagen våra makthavare ens tänker tanken att vidta åtgärder för att arbetsmiljön för de som har de tyngsta och farligaste jobben, i huvudsak män, förbättras kanske också statistiken för arbetsrelaterade olycks- och dödsfall som då kan visa något muntrare siffror.
Men sett ur ett genusperspektiv, män som ramlar ned från taket på jobbet har visst bara sig själva att skylla?


Män är överordnade och därför blir det ju extra kul att håna män som misshandlats av kvinnor!

Och den dagen våra makthavare uppmärksammar det våld som män utsätts för, inte bara det gaturelaterade våldet utan också det våld de utsätts för av sina partners kanske mäns psykiska hälsa visar andra siffror i statistiken. Minns någon den Sahlgrenska rapporten som  presenterades för drygt ett år sedan? Om svaret är nej så är jag inte förvånad för man lade locket på ganska omgående. Av den enkla anledningen att det fanns risk att våldet mot kvinnor skulle förminskas om det med allt för stor tydlighet framkom att män utsätts för våld i nära relationer i nästan samma omfattning. Och män som får stryk av sina flickvänner/sambos/fruar har i ett genusperspektiv bara sig själva att skylla eller hur?
"Vad ska vi dra för slutsatser av detta? Att rikedom inte föder lycka? Att det är bättre att inte ha makt? Eller möjligen, möjligen att mansrollen ställer krav på männen som är orimliga att möta, och som får negativa konsekvenser för mäns hälsa och välmående."
Mannen som sliter ut ryggen i latrintömningen, exakt vilka rikedomar har han som gör honom så olycklig? Eller asfaltsläggaren som har en dålig dag på jobbet och får sina tår krossade, vilken makt hade han kunnat utöva så det aldrig hade hänt?
Hur kan man på fullaste allvar tro att det är mansrollen som ställer krav på mannen att han som pojke skall ses som ett problem i skolan, att han som vuxen ska ta de farligaste och tyngsta jobben, att han inte ska ha rätt till samma förebyggande sjukvård som kvinnor har eller omfattas av samma lagstiftning och att han skall acceptera att det våld han utsätts för skall förminskas och tystas ned?

Skyddsvärde, enskild vårdnad, kvoteringar, specialanpassad skolgång, straffrabatt.........


Det är inte ens fråga om krav utan det är vad som förväntas av männen. Av kvinnorna. Männen förväntas ta skiten utan att gnälla men det är inget som män i allmänhet önskar sig. Men eftersom könmaktsordningen överordnat männen så är det rätt åt männen när de får ta de hårdaste smällarna. För vi får inte glömma att det alltid är de underordnade kvinnorna som är offren och som det är mest synd om. När män dör på jobbet får vi inte glömma att det är mest synd om kvinnorna som mist sin familjeförsörjare. Tror man på fullaste allvar att en könsmaktsordning vars syfte är att förtrycka kvinnor skulle acceptera något sådant? Javisst gör man det för den så kallade könsmaktsordningen är inget annat än ett stort hittepå som man fritt formar och filtrerar genom genusglasögon och astrologi genusforskning, allt efter dagsformen eller i vilket sammanhang man vill skuldbelägga och demonisera män.
"Det finns så många pappor som kommer till insikt om könsmaktordning och ojämställdhet när de får döttrar."
Ja, vissa kommer till insikt när de finner Jesus, andra när de viker sig för feministideologin. Det finns ett bra ord för de här papporna, nämligen "curlingförälder". För enligt feminismens läror skall de uppfostra sina flickor att de är underordnade. Därför behöver hela samhället anpassas efter deras behov, de skall genom lagstiftningar och kvoteringar slussas genom utbildningar in i arbetslivet och upp på samhällstoppen. För de kan inte själva, för att könsmaktsordningen! Bara jag som tycker att det är konstigt med pappor som har en sådan kvinnosyn?
Barnen blir totalt söndercurlade och det är samhället som ges ansvaret att ta över curlandet efter föräldrarna. För det är ganska uppenbart att majoriteten av radikalfeministerna består av söndercurlade personer, det är ju alltid någon annans (männens) fel och det är alltid någon annan (männen) som ska reda upp skiten de själva hamnat i eller lämnat efter sig. För de är ju underordnade mähän som saknar alla intentioner att klara sig själva. Allt enligt feminismens offermentalitet.
 "Det statistiken visar är att det är föräldrar som får pojkar som borde vara mer angelägna att ändra på förutsättningarna för framtiden."
Helt korrekt och det finns två vägar att gå. Antingen kan man acceptera konsekvenserna av att pojkarna kommer att diskrimineras och ses som ett problem redan från dag ett i förskolan. Eller så kan man var de goda förebilder, såväl manliga som kvinnliga, som barn behöver och på det sättet hjälpa pojkarna att ta skiten de utsätts för med jämnmod. Och naturligtvis kan man använda sig av sin medborgerliga rättighet att rösta och se till att rösterna hamnar hos de politiker som sätter jämställdhet framför den ideologiska feminismen.

Om man summerar dagens ledare så inser man att det är samma skit i samma gamla fläktar. Det spelar liksom ingen roll, med hjälp av läran om kvinnors förträfflighet genusforskning kan man göra precis vad som helst till en könsfråga. Jag väntar med spänning att få läsa om de senaste rönen som kanske är "bensinmacksmaktsordningen" (kvinnor tankar miljövänlig metanolbensin, män tankar skitig diesel) eller kanske blir det "snabbköpsmaktsordningen" (kvinnor handlar ekologiska och KRAV-märkta produkter, män handlar onyttiga halvfabrikat). Den senaste veckan har det blossat upp en hetsig debatt om gamingkulturen. Och i vanlig ordning är det männen, eller kanske i det här fallet pojkar och yngre män, som är målet för demonisering och skuldbeläggning. Och de som redan varit inne och snokat på Toklandets blogg genom länken ovan och vill läsa mer om gamingdebatten för att kanske få en uppfattning om vad det egentligen handlar om rekommenderar jag att också läsa dagens inlägg från Toklandet.






Inga kommentarer: