Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

lördag 20 september 2014

När vårt ankdammsparlament bedriver SD-politik jublar media

I Nyans ledare "Åland för litet för ett rasistiskt parti" höjer ledarskribenten medborgarna i Ankdammen till skyarna. Vi här i Ankdammen är minsann inga rasister som de där Sannfinländarna eller Sverigedemokraterna. Och när den danske politikern Birte Weiss, dock något naivt, lovordar medborgarna i Ankdammen så är det ju nästan så ledarskribenten spricker av sjävgodhet...
"Birte Weiss rentav förundras över att det inte på Åland finns rasistiska eller neo-rasistiska partier, att alla från höger till vänster står upp för allas lika värde och mot en populistisk tolkning av vem som är skyldig till allt ont i världen.
Och när hon säger det, så inser man att det ju är sant. Det är helt fantastiskt att vi på Åland inte har ett sannfinländskt eller nydemokratiskt parti. Det är helt fantastiskt att inget av våra etablerade partier eller politiker väljer att befatta sig med främlingsfientlighet."
Nu är det bara det att för drygt två månader sedan så var det ett helt annat liv i skällan på den nu så självgode ledarskribenten. Då fick vi och inte minst våra politiker i en ledare veta hut för vår flyktingpolitik och för vår främlingsfientlighet.
"Detta är en skam för oss. Det är en styggelse.
Över hälften av de flyktingar som finns i världens fattigaste länder är barn.
Många av dem lämnar aldrig flyktinglägren.
Varför lyssnar vi ens på de rasistiska och nazistiska partier som pratar om nationell renhet och traditioner och kultur och svenskhet eller finskhet? Det är ju bara skitprat inför den enormitet av mänskligt lidande som vi vänt ryggen till i bekväm förvissning om att vi är så långt borta och har så dåligt rykte i flyktingvärlden att folk inte ens försöker komma hit.

Sedan år 2008 har Åland, en av världens rikaste och mest stabila platser, tagit emot 0 flyktingar.
Noll."
Om våra politiker redan bedriver en flyktingpolitik som innebär att vi inte tagit emot en endaste flykting på sex år så är det kanske inte så underligt att vi inte har något uttalat främlingsfientligt parti. Jag menar, det är ju ganska svårt att bedriva en politik som går ut på att minska asylsökande flyktingar när de redan är noll. Eller?
Det bär ofta in i räcket för ledarskribenten....
 Såväl Sannfinländarna som Sverigedemokraterna har mycket att lära av våra politiker här i Ankdammen. För de kan konsten att dra slipstenen rätt, de håller flyktingkvoten på noll samtidigt som de lovordas så väl av media som utländska politiker för sin antirasism och sin tolerans.
Jimmie Åkesson och Timo Soini, vilka jävla amatörer ni är!

Inga kommentarer: