Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 10 september 2014

Läsmaktsordningen är nästa patriarkala hot mot jämställdheten!

I dagens Nya Åland kan vi här i ankdammen åter läsa en ledare fylld av misandri. Ledarskribenten upprörs över att pojkar uppmuntras att läsa mer.
"Nog är det väl fan. Får man säga så? Egentligen inte, men nog är det väl fan, att så fort man ägnat tjejer cirka 30 % av uppmärksamheten, eller så fort flickor visar sig vara bättre än pojkar på något (som läsning) så ska man ägna precis allt krut åt att få de stackars pojkarna att komma ikapp."
Tydligen är det inte bra att pojkar läser mer? Kan det vara för att det inte gynnar det betygssystem som idag ger flickor de bästa skolbetygen? Eller är det för att det blir mera jämställt när det önskvärda utfallet istället borde vara "jämställt ur ett genusperspektiv", det vill säga att även pojkar bör diskrimineras eftersom de representerar den så kallade könsmaktsordningen och glider genom livet på räkmackor?

Samtidigt som ledarskribenten skuldbelägger pojkar för deras läsande och ondgör sig om allt krut som slösas på detta har man i Sverige i det närmaste fått dåndimpen för att fyra skolor uppvisar resultat där pojkarna får bättre betyg än flickorna. Och naturligtvis är det pojkarnas fel, en områdeschef ställer sig frågan om det här beror på att pojkarna stjäl så mycket energi från lärarna att flickorna inte ens får någon undervisning.

Det är så jävla fegt av de här genustomtarna att ge sig på barnen. Dels skyller man på pojkarna, för att de tar all uppmärksamhet. Men man är inte mycket bättre mot flickorna som utpekas som "de som drar ned betygen". För det spelar ingen roll vem som orsakar betygsraset eller vem som är vållande till orsaken, det är skolan och endast skolan som ansvarar för att eleverna får en god undervisning. Det är skolan som skall komma med en lösning, inte peka ut eventuellt skyldiga bland eleverna!
 Och våra läsande skolpojkar skuldbeläggs för att tjejernas läsning inte ger önskat resultat. Tjejer väljer inte att bli styrelseledamöter eller toppolitiker trots att de läser så mycket, de gör andra (egna) val istället, ve och fasa!
"Se på arbetsstipendierna. Se på bokutgivningen. Se på vilka som sitter på de högre tjänsterna vid universiteten, vilka som får Nobel-prisen. Det är näst intill oförändrat, hur mycket tjejerna än läser."
Se på vägbyggena. Se på sophämtningen. Se vilka som jobbar i latrintömningen, vilka som kommer hem skitiga från arbetet. Det är näst intill oförändrat hur mycket feminismen än talar om jämställdhet. Och hur mycket pojkar än läser, när de växer upp till män är det oftast de jobben deras läsning kvalificerat dem för. Och se till vem som är bostadslösa, socialt utslagna och begår mest självmord. Har någon hört en enda feminist gå i falsett över det? Nähej jag tänkte väl det...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sjukt att tidningen Nya Åland är förbannade på att man lägger tid på att få pojkarna bli bättre på att läsa.Är inte pojkarna värda lika mycket som flickorna i deras ögon ? Att de dessutom påstår att samhället lägger ner extra resurser på pojkar så fort tjejer är bättre på något är ju en direkt lögn.Åtminstone är det så i Sverige där det görs hur många satsningar som helst på kvinnor i olika sammanhang men aldrig på pojkar och män.
Pelle2

Mellan Vassen Och Land sa...

Ja, media dikterar sanningen istället för att återspegla den. Nu har man dikterat lögnen så länge att den blivit en vedertagen sanning.

Kristian sa...

Var ägnas allt krut åt pojkarna? Vad har jag missat? Hur kan jag se till att min son kan gå i skolan just där?

Ja, här har vi Apex Fallacy igen som du påpekar. (Vi behöver en svensk översättning av det utrycket, för övrigt.) Skribenten blandar friskt mellan "läsa" och "Nobelpris."
Det står envar fritt att skriva eller forska. Utanför ankdammen finns det dock ingen rättighet att få något utgivet eller få priser för att det är mer "rättvist."

Orättvis jämförelse: Ashkenazi-Judar vinner ungefär tio gånger fler nobelpris, Fields-medaljer ("matematikens nobelpris") och annat, än vad som statistiskt vore "genomsnittligt".
Är detta en konspiration mot icke-Judar. Nej.
Är det genetiskt betingat? Kanske. Svårt att bevisa.
Är det "kulturellt" betingat? Kanske.
Är det för att de faktisk lägger tillräckligt med energi och arbete inom det område de valt? Sannorlikt.

Självklart skall pojkar uppmuntras. Självklart skall flickor uppmuntras. Alla barn skall uppmuntras att göra olika saker, så alla större chans att hitta något de tycker om. Det är inget nollsummespel - det går att ha ett samhälle där alla trivs samtidigt.
Framför allt går det inte att fördela "rättvisa" retroaktivt till den grupp man anser historisk blivit "förfördelad."

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Kristian. Att retroaktivt dela ut rättvisa till de grupper man anser historiskt förfördelade är precis som du påpekar inte möjligt. Men trots det så tror vissa att man gör det om man diskriminerar de grupper man anser haft fördelar.