Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 22 juli 2014

Ska den sexistiska skiten någonsin ta slut?

Jaha, då var det dags igen. i dagens ledare "Snälla föräldrar, släpp inte greppet på slutrakan" ventileras det nog så angelägna och viktiga ämnet som det ungdomsfylleri  som förekommer på våra gator och torg i samband med rockfestivalen. Därför är det så himla synd att ledarskribent Fellman ännu än gång måste göra det till en könsfråga. Att våra ungdomar behöver föräldrar som sätter gränser och att det ungdomsfylleri vi blir vittne till under de här dagarna bevisligen är en brist på sådana är helt riktigt. Men det är när det kommer till orsak och verkan som det hela landar i räcket...
"Ta ett varv på stan i Rockoff-tider, och möt tretton-åringarna som tullat på pappas spritförråd (...) "
Så det är bara pappor då som har spritförråd? Hur vet vi att det inte är mammornas spritförråd de tullat av? Eller vad är det som utesluter att det är från föräldrarnas gemensamma spritförråd de nallat från, vissa familjer är faktiskt ganska jämställda på den fronten. Men vi ska alltså utgå från att mäns spritförråd är en bidragande orsak till ungdomsfylleriet? Källa på det någon? Har någon googlat "mäns spritförråd" och läst på för att dra den konklusionen Fellman gör?
"Finns det något vi andra kan göra, som till exempel att inte vara den vuxna, bukstinna man som står och lutar mot ett träd mitt i staden och pissar? "
 Självklart är män ett dåligt föredöme för våra ungdomar, vi är inte bara bukstinna, vi pissar bakom träd hela tiden också? Kort fråga till dig Fellman, den majoritet av män som inte pissar bakom träd, är de också ett dåligt föredöme? Räcker det att vara bukstinn för att vara ett taskigt föredöme eller måste man pissa bakom träd också för att det skall räknas?
 Det skulle vara väldigt intressant att höra ledarskribent Fellman förklara vilken relevans den här sexistiska skiten har i sammanhanget. Eller egentligen inte, det skulle nog bara vara tröttsamt att höra samma hamla rapor om strukturer och könmaktsordningar...

Pissande kvinna bakom träd, ett gott föredöme för våra kids enligt ledarskribenten?
Nästa gång Jonas Bladh, erfaren motorjournalist, skriver en ledare om trafiksäkerhet och i synnerhet ungdomars trafiksäkerhet så kan man ju hoppas att han tar denna tidningsnotis som ett exempel på dåligt föredöme i trafiken. Eller varför inte den här:
"En berusad kvinna cyklade upprepade gånger omkull på Norra Esplanadgatan i Mariehamn. Kvinnan greps sedan enligt polisen för skydda hennes hälsa."
För även om kvinnor som i berusat tillstånd vinglar mitt på vägen eller cyklar omkull inte på något sätt skulle vara dåliga föredömen för våra ungdomar så är de på intet sätt något bra exempel på trafiksäkert beteende!
Så det blir mera jämställt!Inga kommentarer: