Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 23 augusti 2017

Förutfattade meningar, fördomar och socialdemokratisk ideologi

Igår skrev jag ett inlägg om sossarnas utspel i media de senaste dagarna. Det har väl knappast undgått någon hur socialdemokraterna malt på med sina floskler om allas lika värde och hur fin deras värdegrund är då den är fri från fördomar. Men att det finns fördomar råder det ingen tvekan om, det är bara det att när en sosse vädrar sina fördomar så omfattas de av värdegrunden och då är de inga fördomar längre, det är då fråga om socialdemokratisk ideologi.

Söker man sig till Socialdemokraternas hemsida dröjer det inte länge förrän man stöter på fördomar.
I ett blogginlägg  ger kansliminister Nina Fellman sin syn på heterosexuella etniska finländare.

"I Hakkarainens Finland skulle de etniskt rena finska fylltrattarna bli kvar, medan de misshagliga, de inflyttade, de färgade, de sexuella minoriteterna och de svenskspråkiga skulle rensas bort.
Vem skulle ens orka bo där? I ett land där en fest betyder att man taktfast skrålar i fyllan  tills man slocknar, och följande dag inte kommer ihåg att man blivit invald i sitt lands högsta lagstiftande församling"
Visst är det härligt med en politisk ideologi helt fri från fördomar och där man sätter människors lika värde i första rummet? Visst är det härligt med en politisk ideologi som har acceptans och tolerans som ledord?  Synd bara att de inte lever som de lär.

Inga kommentarer: