Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

tisdag 1 september 2015

De goda och toleranta vill inte ta emot fler flyktingar

Förra veckan gjorde Sannfinländaren Teuvo Hakkarainen ett spektakulärt utspel på Facebook då denne tyckte att de 15 000 flyktingar som är på väg till Finland kunde skickas till Ankdammen. Uttalandet fick naturligtvis omedelbara reaktioner av de goda och toleranta som bemötte förslaget med tillmälen som idiot och finsk lantis. Man visade också sin tolerans med att tycka att Teuvo Hakkarainen ska landsförvisas.
Okej, uppenbart har Teuvo Hakkarainen dålig koll gällande de skattemedel som tilldelas Ankdammen men själva grundtanken, att befolka Ankdammen med 15 000 flyktingar borde ju i de goda och tolerantas ögon vara en alldeles lysande idé! Men eftersom Teuvo Hakkarainen vill skicka flyktingarna till Ankdammen på fel bevekelsegrund, att han inte vill ha dem i sitt närområde, så tycker de goda och toleranta att förslaget är skit. Hellre får 15 000 flyktingar drunkna i Medelhavet eller duka under i flyktingläger än att de kommer till vår Ankdamm på fel bevekelsegrund?

De goda och toleranta har ju marknadsfört flyktingmottagande som det bästa som kan hända vårt samhälle. Vi har en förhållande liten befolkningsmängd och befolkningstillväxten går för långsamt, vi är helt enkelt för få i vår ankdamm. Med 15 000 flyktingar skulle befolkningsmängden öka med nära 50% och det är ju lysande! Så varför är alla goda och toleranta som anser att Ankdammens befolkning behöver växa så negativa till förslaget?

Invandring är lönsam! Och den ger mångkultur och spetskompetens! Att ta emot flyktingar är ju det samma som att vinna högsta vinsten på Lotto, Stryktipset och V75 samma dag så varför är alla goda och toleranta så förbannade över förslaget?

Ankdammens lantråd  Camilla Gunell kände sig tvungen att i ett öppet brev bemöta Teuvo Hakkarainens utspel om de 15 000 flyktingarna. De 15 000 flyktingarna nämndes dock över huvud taget inte. Kanske för att förslaget kommit till på fel bevekelsegrund och kanske för att lantrådet kände sig så kränkt över felaktigheterna i utspelet att denne ansåg det mycket viktigare att tillrättavisa  Hakkarainen än att bemöta själva kärnfrågan, de 15 000 flyktingarna.
Lantrådet passade också på att i sitt bemötande påtala hur mångkulturella och duktiga vi är här i Ankdammen. Och att vi minsann tagit emot flyktingar. Flera stycken faktiskt, de senaste för si så där 7 år sedan men vad fan, det är den goda tanken som räknas!
De goda och toleranta ropade "bravo" och "hurra för lantrådet, där täppte vi allt till käften på den där jävla rasisten" och tyckte att nu gjorde vi bra ifrån oss!

Men de 15 000 flyktingarna då? Skall de lämnas åt sitt öde att dö där i flyktinglägren eller drunkna i Medelhavet? För varken lantrådet eller alla goda och toleranta tycks bry sig ett skit om kärnfrågan, den om vi ska acceptera förslaget och ta emot dem?
Nej självklart inte, hur skulle det se ut! Vi ska ju ta emot ytterligare 25 flyktingar förutom de 20 vi tog emot 2008 och med det har vi gjort vår heroiska insats!
För precis där går gränsen för vad även de goda och toleranta accepterar! När vanliga människor känner en genuin oro för de problem invandring kan orsaka kallas de rasister av de goda och toleranta. Så länge de goda och toleranta slipper konfronteras med det de propagerar för så håller de på som de gör, de bemöter folks oro för segregation och ökande brottslighet med hat och intolerans.
Men när de själva riskerar att bilar brinner i deras hembyar eller att de blir ögonvittnen till hederskultur där folk ramlar från balkonger eller när de själva riskerar att skäggpolisen knackar på deras port för att dela ut burkor till den kvinnliga befolkningen så då får det minnsan vara nog.
Då passar det bättre att känna sig kränkta för att en sannfinländare har fel bevekelsegrund och tycka att vi gör minsann rätt för oss i flyktingfrågan! Då är det bättre att de 15 000 flyktingarna får bli någon annans ansvar. Så slipper vi riskera att våra bilar eldas upp eller att vår asfalt färgas av blod om man plötsligt skulle hemfalla till att utöva lite hederskultur i södra förorten.
Det man kan fråga sig är, vem är det som är de verkliga rasisterna egentligen?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Finurlig infallsvinkel.

Jag brukar bli rejält uppretad på "de goda" som använder denna fruktansvärda tragedi med de syriska flyktingarna för sina alldeles egna ändamål. De är aldrig genuint intresserade av flyktingarnas väl och ve, utan bara av att framstå som godare än alla andra. I grunden handlar ju flyktingfrågan om ren pragmatism, dvs. finna en fristad åt folk på flykt utan att hela samhället för den sakens skull ska behöva anamma det beteende som i första hand lett till katastrofen. Och naturligtvis ska den som vägrar ta skeden i vacker hand inte få något utöver en returbiljett.

//Rick

Mellan Vassen Och Land sa...

Tack för din kommentar Rick!
De godas handlingskraft räcker så långt som till att skriva ett känsloladdat inlägg på Facebook där man länkar och förfasar över ett tidningsreportage som handlar om ilandflutna kroppar. Detta blandar man med lite känslomässig utpressning á la "tänk om det var dina barn" och sedan inkasserar man 47 likes och 34 kommentarer i stil med "styrkekramar, du är en hjälte som orkar kämpa"! Och med det kan man sträcka på sig och verkligen känna att man har gjort en god insats. That's it...